HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Fidancı ailesine taziye ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Fidancı ailesine taziye ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden 4 şehid babası Hacı Mustafa Fidancı'nın Silvan'daki taziyesine katıldı.

1992 yılında PKK tarafından Susa Camii'nde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan 4 kardeşin vefat eden babası Hacı Mustafa Fidancı'nın taziyesine katılmak için Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, burada merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakın akrabalarına sabırlar diledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen ve beraberindeki partili heyetle, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Hacı Mustafa Fidancı'nın (78) taziyesine katıldı.

1992 yılında PKK tarafından Susa Camiinde kurşuna dizilerek katledilen 10 cami yareninden olan Zeki, Mekki, M. Said ve Medeni Fidancı kardeşlerin babası Hacı Mustafa Fidancı (78), tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümünde hayatını kaybetmiş ve naaşı, hastane morgundan alınarak Silvan'a bağlı Yolaç (Susa) köyündeki şehid evlatlarının kabirlerinin de bulunduğu Susa Şehitliğine defnedilmişti.

Silvan Bahçelievler Mahallesinde bulunan Bahçelievler Şeyh Maaz-ı Cembeli Taziye Evi'ne gelen Sağlam ve beraberindeki heyeti, merhumun yakınları ve şehid evlatlarının dava arkadaşları karşıladı. Burada başsağlığı ve sabır tavsiyesinde bulunan Sağlam, merhumun ruhuna Fatiha okudu.

Taziye evinden ayrılan Sağlam, daha sonra Silvan'a bağlı Yolaç (Susa) köyündeki şehid evlatlarının kabirlerinin de bulunduğu Susa Şehitliğine defnedilen merhum Fidancı’nın kabrini ziyaret ederek ruhuna Fatiha okudu.

Sağlam, ayrıca vefat haberini aldıktan sonra resmi sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlamıştı.

Sağlam, "Vefat eden 4 şehid babası Hacı Mustafa Fidancı'ya Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına sabr-ı cemil diliyorum. Muhterem amcanın dünyadaki cefası ve sabrının, şehid evlatlarıyla cennette rızıklanmasına vesile olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler