HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Halepçe katliamı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan Halepçe katliamı mesajı

Halepçe katliamının yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, zalimlerin sonunun ne olduğuna bakıp dersler çıkarılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, tarihe kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamına dair yaptığı paylaşımda, Halepçe katliamının 31'inci yıldönümünde kimyasallarla katledilenleri bir kez daha anarak, bu trajediye yol açan zalimleri lanetledi.

16 Mart 1998 yılında Batı'nın taşeronluğunu yapanların eliyle tarihe kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamında binlerce mazlum ve Mustazaf Müslüman Kürd halkı, Saddam Hüseyin'in emriyle kimyasal silahların hedefi olmuştu.

Bu katliam, Hiroşima ve Nagazaki'den sonra yapılan en vahşi katliam olarak tarihe geçti. Bütün dünyanın sessiz kaldığı katliamın üzerinden tam 31 yıl geçmesine rağmen o günkü vahşet ve katliam hafızalardaki yerini halen koruyor.

Halepçe üzerine ağıtlar yakıp öte taraftan bu katliamların baş müsebbibi olan Batılı emperyalistlerle kol kola gezenlerin durumu da içler acısı. Saddam ile bir zamanlar işini yürüten AB(D)'nin onu alaşağı ettiği gibi bir gün kendilerine de aynı şeyi yapacağını düşünemeyip onları dost sananlar, günübirlik kazanımlarla avunuyor.

Halepçe katliamının 31. yıldönümünde şehid düşen mazlumları rahmetle anan Sağlam,  bu insanlık trajedisine yol açan zalimlerin sonlarının ne olduğuna bakıp ibret alınması dileğinde bulundu.

Resmi twitter hesabında yaptığı paylaşımda Sağlam, “Coğrafyamızın yaşadığı en acı günlerden biri olan Halepçe katliamının yıl dönümünde tüm mazlumları rahmetle yâd ederken, bu vesileyle zalimlerin sonunun ne olduğuna bakıp bundan dersler çıkarılmasını diliyorum. Zulüm ile abad olunmaz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler