HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan "Kadir Gecesi ve Gecelerin İhyası” mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam’dan "Kadir Gecesi ve Gecelerin İhyası” mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Kadir Gecesi ve Gecelerin İhyası” dolayısıyla yazılı olarak yayımladığı mesajda, bu gecenin başta İslam ümmeti olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesi niyazında bulundu.

"Kadir Gecesi ve Gecelerin İhyası” dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Kadir Gecesinin Allah tarafından İslam ümmetine verilmiş bir hediye olduğunu ifade etti.

Manevi olgunluğun, alemin uykuya daldığı zamanlarda uyanarak geceleri ihya etmekle olduğunu söyleyen Sağlam, “İslam ümmetinin öncülerinin hayatlarına bakıldığında hepsinin ‘gecelerini ihya edenlerden’ oldukları görülecektir.” ifadelerine yer verdi.

Allah’ın, Kadir Gecesini İslam ümmetine hediye ettiğini söyleyen Sağlam, “Bismillahirrahmanırrahim. Bizleri bu günlere kavuşturan Allah’a hamd, en güzel örnek olan Resulüne salat ve selam olsun. Kadir Gecesi, Alemlerin Rabbinin İslam ümmetine hediye ettiği en büyük nimetlerinden biridir. Arınmak için büyük bir fırsat olan bu geceden tüm inananların en iyi şekilde istifade etmesini diliyorum.” dedi.

“Siyasetle uğraşanların manevi olarak da mutlaka yeterli olgunluğa ulaşmaları gerekir”

Gecelerin ihyasıyla ilgili de görüşlerini sunan Sağlam, “Cenabi Allah Kur’an-ı Kerim’de; ‘Rabbinize tazarru ederek ve gizlice dua edin.’ diye buymaktadır. Gündüz, tüm imkân ve enerjiyle yaratılmışların hizmetinde olabilmek için gece Alemlerin Rabbinin huzurunda ona tazarruda bulunmak icap eder. Siyaset yoluyla hizmet etmek isteyenler maddi olarak belli bir birikime ve tecrübeye ihtiyaç duydukları gibi, manevi olarak da yeterli donanıma sahip olmaları gerekir. Aliya bunu veciz bir şekilde; ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün talebesi olmak gerekir.’ diye ifade etmektedir. Siyasetle uğraşanların manevi olarak da mutlaka yeterli olgunluğa ulaşmaları gerekir. Aksi takdirde hangi konumda olurlarsa olsunlar yüklendikleri görevleri sırasında ayaklarının kayması mukadderdir. Manevi olgunluk; alemin uykuya daldığı zamanlarda uyanarak yaratıcıya sığınıp ondan yardım dilemekle olur. Yani geceleri ihya etmekle olur. İslam ümmetinin öncülerinin hayatlarına bakıldığında hepsinin ‘gecelerini ihya edenlerden’ oldukları görülecektir.” ifadelerine yer verdi.

“Ümmetin uyanışına ve sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum”

Kadir gecesinin İslam ümmetinin sıkıntılardan kurtulmasına vesile olması temennisinde bulunan Sağlam, “Son günlerini idrak ettiğimiz Ramazan’ı Şerif’ten hakkıyla istifade etmeyi, Kadir Gecesi’nin feyiz ve bereketine kavuşmayı, ayın sonuna arınmış olarak varmayı temenni ediyor, gelmekte olan bayramın ümmetin uyanışına ve sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler