HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Adanalılarla bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Adanalılarla bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti çalışmaları için geldiği Adana'da halkla buluştu.

Parti çalışmaları için Adana'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halkla buluştu. Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleşen halkla buluşma programında konuşan Yapıcıoğlu, anayasa değişikliğinden Suriye meselesine kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.

Veysi Sonkaya Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda kürsüye çıkan Yapıcıoğlu, OHAL'de yapılması beklenen referandumla ilgili önemli tespitlerde bulunarak, bu konuda evetçilerin veya hayırcıların birbirini vatan haini ilan etmesinin içinden çıkılmaz fitnelere sebebiyet verebileceği uyarısında bulundu.

HÜDA PAR olarak ümmetin kardeşliği için çaba harcamaya devam edeceklerini dile getiren Yapıcıoğlu, "Allah'ın izniyle gittiğimiz her yerde bir kardeşlik şiiri, bir kardeşlik türküsü söyleyeceğiz. Gittiğimiz her yerde muhabbet tohumları ekeceğiz. Gittiğimiz, tanıştığımız, elini sıktığımız, gözünün içine baktığımız her bir mümin kardeşimize bu konudaki sorumluluklarını hatırlatacağız." diyerek bu konudaki tutumlarını anlattı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yüreğir Kültür Merkezi'ni hınca hınç dolduran halka partilerine olan ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Yapıcıoğlu, "Geçen yıl Adana'ya geldiğimizde daha küçük bir toplulukla karşılaşmıştık, bir kez daha bir araya gelmemizi nasip eden rabbime hamd-u senalar olsun, bu kez daha kalabalık ve daha coşkulu gördüm kardeşlerimi. Rabbim sayınızı, cehd ve gayretlerinizi arttırsın." ifadelerini kullandı.

"Yükümüz ağırdır bunun farkındayız"

Konuşmasına, doğru yolda sebatlı olmanın önemini anlatarak devam eden Yapıcıoğlu, "Bu yolda ökçeleri üzerinde dönenler Allah'a hiçbir zarar veremezler sadece kendilerine zarar verirler. Hamdolsun en zor günlerde, en şiddetli badirelerde, en şiddetli fırtınalarda bile yılmadık, davamızdan dönmedik. Ne hakka ne hakikate ne de milletimize sırt çevirmedik. Yükümüz ağırdır, bunun farkındayız. Ama önümüzdeki fırsatları değerlendirmezsek eğer, gelecek nesillerin yükünün daha da ağırlaşacağının bilincindeyiz. Eğer bu millet silkinmez, kendine dönmez ve mazlumlara el uzatmazsa bu zulümler bitmez, belki yüz yıllar daha sürer. Allah'ın izniyle uyanış başlamış, uyanan kardeşlerimizin sayısı her geçen gün giderek artmaya başlamıştır." dedi.

"Gittiğimiz her yerde bir kardeşlik şiiri, bir kardeşlik türküsü söyleyeceğiz"

Ümmetin kurtuluşunun ancak Müslümanlar arasında tesis edilecek vahdet ve kardeşlikle mümkün olacağına işaret eden Yapıcıoğlu, "Gittiğimiz her yerde bir kardeşlik şiiri, bir kardeşlik türküsü söyleyeceğiz. Gittiğimiz her yerde muhabbet tohumları ekeceğiz. Gittiğimiz, tanıştığımız, elini sıktığımız, gözünün içine baktığımız her bir mümin kardeşimize bu konudaki sorumluluklarını hatırlatacağız." diyerek bu konuda HÜDA PAR olarak gösterdikleri tutumu özetledi.

"Evetçiler ve hayırcılar olarak halkımız ayrıştırılmak isteniyor"

Daha sonra anayasa değişikliği konusunda da görüşlerini paylaşan Yapıcıoğlu, "Şu anda Türkiye'nin gündeminde referandum var. Referandumla ilgili olarak bir kamplaşma oluşturulmak isteniyor. Evetçiler ve hayırcılar olarak halkımız ayrıştırılmak isteniyor." sözleri ile yeni bir fitne ortamına karşı uyarıda bulundu. Yapıcıoğlu, referandum sürecinin düşmanlık üretme noktasına getirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan anayasa değişikliklerinin yetersiz olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, parti olarak referandumda kullanacakları oyun renginin önümüzdeki birkaç gün içinde netleşeceğini ve bunun halkımız için en hayırlı gördükleri şekilde olacağını söyledi.

"Zalimler nefretlerini ve silahlarını mazlum ümmete doğrultmaya devam ediyorlar"

Batı dünyasında İslam'a  ve Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin artmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, "Takip edenler olmuştur. Kanada'da yatsı namazı esnasında bir camide ibadet eden kardeşlerimize yönelik bir saldırı oldu. Bu camide bulunan 6 kardeşimiz sadece inançlarından dolayı katledildi, şehit edildi. Dünyanın dört bir tarafında zalimler nefretlerini, silahlarını mazlum ümmete doğrultmaya devam ediyorlar. Bizler birlik olamadığımız için, bizler bölük pörçük olup enerjimizi birbirimizle uğraşarak tükettiğimizden dolayı fütursuzca bize saldırma cesaretini gösteriyorlar." dedi.

"Suriye ümmetin iç meselesidir"

Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, "Suriye'deki karışıklık başladığı günden buyana bizim söylediğimiz bir öneri vardı. Bütün İslam ümmetine seslenerek dedik ki; bu ümmetin iç meselesidir, lütfen emperyalistleri, Amerika'yı, Rusya'yı, Avrupa ülkelerini karıştırmadan bu sorunu kendi aranızda konuşarak çözün! Bu sorun savaşarak halledilmez. Kimse kimseyi savaşarak bitiremez. İnşallah İslam ülkeleri; bu bizim iç sorunumuzdur, ümmetin meselesidir ve müminler kardeştir, kardeşler arasındaki bu savaşı bir şekilde sonlandıracağız, sulh ile bitireceğiz, diye bir araya gelirler ve buna bir çözüm bulurlar." diye konuştu.

Suriye'de ateşkes konusunda Batılılara güvenilemeyeceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, bu konuda İslam ülkelerinin rol alması gerektiğini vurguladı.

"Güvenli bölge, Amerika'nın olmadığı bölgedir"

ABD'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusundaki açıklamalarını da değerlendiren Yapıcıoğlu, "ABD, Suriye'de güvenli bölge oluşturacağını açıklamış. Değerli dostlar, Amerika sadece ve sadece İsrail'in güvenliğini düşünür. Keşke Suriye baştanbaşa güvenli bölge olsaydı da Suriyeli kardeşlerimiz kendilerini emniyet ve güven içerisinde hissedebilseydi. Biz de diyoruz ki eğer Amerika Suriye'yi güvenli bölge ilan edecekse güvenli yer, Amerika'nın olmadığı bölgedir. Amerika defolup giderse inşallah Suriye güvenli hale gelecektir." diye konuştu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler