HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Arazi toplulaştırma metodu ihtilafları artırıcı bir hal aldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yaptığı konuşmada bölgede arazi toplulaştırma metodunun halk arasındaki anlaşmazlıkları arttırdığına dikkat çekerek bu metodun yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Hilvan ilçesinde muhtar ve STK temsileriyle bir araya geldi.

Uzun süredir memleket ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Yapıcıoğlu, bu ziyaretlerde toplumun bir çok kesimiyle bir araya geldiklerini ve görüş, öneri, sorun, şikayet ve eleştirileri dinlediklerini vurguladı.


"Eğer GAP bitirilmiş olsaydı bu bölge, mevsimlik tarım işçilerini batıya göndermeyecekti.

Bölgede devam eden GAP projesine değinen Yapıcıoğlu, "Eğer GAP bitirilmiş olsaydı bu bölge, mevsimlik tarım işçilerini batıya, kuzeye, Karadeniz'e, Orta Anadolu'ya, Ege ya da Akdeniz'e göndermeyecekti. Belki orada iş imkanı bulamayan insanlar burada tarlalarda çalışmaya gelecekti. Enerji ile ilgili sorun sadece çiftçi ile DEDAŞ arasındaki bir sorun değildir. Biliyorsunuz enerji konusunda kendi kendimize yeten bir ülke değiliz. Enerjimizin çok büyük bir çoğunluğu dışarıdan alıyoruz. Elektriği önemli oranda petrol ürünlerini ya da doğalgazı kendi santrallerinde elektriğe dönüştürerek elde ediyor. Her tarafımız baraj, pek çok elektrik üreten santralimiz var ama buna rağmen bizim kömürden doğalgazdan ürettiğimiz enerjide aynı zamanda dışarıya çok ciddi manada bir para çıkışımız var. Cari açığın en önemli sebeplerinden bir tanesi, en büyük kalemlerinden bir tanesi enerjidir." dedi.

Yapıcıoğlu, "Eğer sizin yapacağınız bir yatırım, istihdamı artıracaksa onu hafife almayın, hele hele bunu kendi yerli imkanlarınızla yapabilecekseniz o zaman paranız bir cebinizden çıkacak öbür cebinize girecektir. Paranız da dışarıya çıkmamış olacak. Bu anlamda sık sık dile getirdik, bundan sonrada inşallah dile getireceğiz." diye konuştu.

Şu ana kadar bir ittifak kararı almadıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, karar aldıkları takdirde bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

"Arazi toplulaştırma metodu ihtilafları artırıcı bir hal aldı"

Yapıcıoğlu, bölgede insanların arazi nedeniyle birbirinin kanını döktüğünü hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Memleketimizdeki anlaşmazlıkların ya da kavga gürültülerin önemli bir kısmının arazi anlaşmazlığı olduğu bir gerçektir. Normal şartlarda bu kadar çok hisseli olan ya da hisseli arazilerin çok olduğu bir yerde ilk belki adım atılırken normal şartlarda herkesin payı belli olsun, herkesin yeri belli olsun diye iyi niyetle bir proje birisi ortaya koymuş olabilir ama bu arazi toplulaştırma metodu ihtilafları artırıcı bir hal almıştır. Bu sadece Urfa'ya has bir şey değil. Hemen her tarafta böyledir ve gittiğimiz hemen her yerde insanlar bundan şikâyet ediyorlar. Biz hükümete daha önce çağrılarda bulunduk, tekrar bunu dile getiririz. Bu ihtilaflar, bu anlaşmazlıklar eğer devlet eliyle artırılıyorsa yani kaş yapayım derken göz çıkarıyorsa bu projeyi gözden geçirmeli ya da çok iyi değerlendirmeli ki ihtilafları artırıcı olmasın. Allah muhafaza taraflar arasında kan akmasına ya da düşmanlıklar yeşermesine sebebiyet vermesin."

Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler