HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Aydın'da incir üreticisi ve hal esnafıyla bir araya geldi

Memleket gezileri kapsamında Ege Bölgesinde temaslarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Aydın'da incir yetiştiricisi ve satıcılarıyla bir araya geldi.

Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan Yapıcıoğlu, halkla buluşmaya devam ediyor. Manisa, Uşak ve Denizli illerinin ardından Aydın'a gelen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Buharkent ilçesine bağlı Savcıllı Mahallesi'nde mahallelilerle bir araya geldi.


Mahalle sakinleriyle çay içen Yapıcıoğlu, onlarla bir süre sohbet etti. Mahalle sakinleri ise Yapıcıoğlu'na çiçek ve yetiştirdikleri incirleri hediye etti.


Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbetin ardından Yapıcıoğlu, hal esnafını ziyaret etti.

Yapılan ziyaretin ardından izlenimlerini aktaran Yapıcıoğlu, tarladan sofraya ulaşıncaya kadar sebze ve meyve fiyatlarının katlanarak artmasının önlenmesi için yetkililerin mutlaka çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi.


İncirin merkezi Buharkent'teki hal esnafına yaptığı ziyareti değerlendiren Yapıcıoğlu, "Hal'de her tarafta incir var. İncir satışta… kimi satışlarını tamamlamış, bitirmiş, kimi paketleme işine devam ediyor. Genel anlamda incir rekoltesi ve kalitesi bu sene iyi. Çiftçi bu konudan memnun, hal esnafı da memnun, fakat şikâyet edilen en baştaki husus şu; neredeyse incir fiyatı kadar bir masraf yapılıyor. Buradan büyükşehirlere; Ankara'ya, İstanbul'a gidene kadar bir kamyon incir, neredeyse incir fiyatı kadar bir masraf oluyor. Üreticiler, onun yaklaşık üçte ikisi kadar masraf ettiklerini söylediler. Bu da aslında bir yönüyle tarladan çıkan sebze veya meyvenin tüketicinin sofrasına ulaşıncaya kadar yolda geçirdiği serüvende başına gelenler, yani yaşadığı fiyatı artışları. Çiftçi ancak masrafları kurtarabiliyorum derken, tüketici bunu tüketemeyecek kadar pahalı olduğundan şikâyet ediyor."


Gıda maddelerinin vatandaşın sofrasına daha ucuz gelebilmesi için devletin bir şekilde girdi maliyetlerini sübvanse etmesi gerektiğinin altını çizen Yapıcıoğlu, "Gerçekten özellikle meyve son dönemde dar gelirli vatandaş için lüks bir tüketim malzemesi haline geldi. Mutlaka buna çözümler bulmak lazım. Özellikle nakliyeci esnafı sadece akaryakıt fiyatlarından değil, diğer girdilerin de çok ciddi artmış olmasından şikâyet ediyorlar. Bunlardan bir tanesi mesela sigorta poliçelerinin bedelleri, diğeri lastik ve yağ fiyatları. Bunlar bir şekilde sübvanse edilirse gıda maddeleri vatandaşın sofrasına biraz daha ucuz bir şekilde ulaşmış olur." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, Aydın temaslarının ardından İzmir'e geçti. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.