HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Gaziantep’te bulunan oda başkanlarıyla bir araya geldi

Gaziantep temaslarına devam eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kentte bulunan oda başkanlarını Esnaf ve Sanatkârlar Odası hizmet binasında ziyaret etti.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Özcan ve diğer oda başkanlarının karşıladığı Yapıcıoğlu’na Özcan tarafından Gaziantep’teki esnafın durumu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Salgın sürecinde ve sonrasındaki ekonomik krizle birlikte esnafın durumunun kötü olduğunu dile getiren Özcan’a Yapıcıoğlu partisinin ekonomi politikalarını anlattı.

Mevcut kapitalist ekonomi sisteminde her zaman krizlerin yaşandığını dile getiren Yapıcıoğlu, yüksek enflasyon hakkında da konuşarak “Esnaf ürettiği malı satabilmesi için vatandaşta alım gücü olmalı. Neticede sabit gelirlilerin ve asgari ücretlilerin çoğunluğu oluşturduğu bir memlekette onların ücretleri belli bir seviyeye çıkarılmadıkça üretim sektörü de bir müddet sonra yavaşlayacak, kapasitesi düşecek. Kapasitenin düşmesi demek işçi çıkarmak demek. Böyle bir girdabın içerisine girildiği zaman oradan çıkmak çok zordur. Enflasyonun durdurulması için önerilen yöntem sıkı para politikası. Bu politika olursa en çok esnaf olumsuz yönde etkilenecek. Piyasadaki para azalınca ciro düşecek. Ciro düşerse birim maliyeti yükselecek böyle olunca da enflasyon düşmeyecek. Mevcut enflasyon eğer maliyet enflasyonuysa talebi kısarsanız üretici biter.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası gerçekleştirilen ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son bulurken Yapıcıoğlu’nun Gaziantep temaslarının devam edeceği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.