HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu iftarını depremzedelerle birlikte açtı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremin en çok etkilediği illerden biri olan Malatya'daki temaslarına hasar gören Kışla Caddesindeki esnafı ziyaret ederek devam etti.

Malatya'da depremzedeler için kurulan çadır kenti ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada depremzedelerin kaldığı çadırları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Yapıcıoğlu, Battalgazi İlçe Belediye Başkanı Osman Güder'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Temaslarının ardından Umut Kervanı Aşevi'nde depremzedelerle birlikte iftarını açan Yapıcıoğlu, vatandaşlarla tokalaşıp kendileriyle yakından ilgilendi.


İftar sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremlerde 11 vilayetin ciddi şekilde etkilendiğini ancak özellikle bazı illerin çok daha büyük bir hasarla yüz yüze kaldığını, 50 binin üzerinde can kaybının olduğunu belirtti.

"Seçim gündemi depremi, depremzedeleri unutturmasın"

100 binlerce bina veya bağımsız bölümde çok ciddi hasar ve yıkımın olduğunu, milyonlarca vatandaşın bundan etkilendiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Seçim gündemi depremi unutturmasın, depremzedeleri unutturmasın, depremden zarar görenleri unutturmasın. Buradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme hususunda çabamızı, gayretimizi azaltmasın." dedi.

"Gündemimizin bir tanesi depremzede kardeşlerimizdir"

Bugün de Malatya ilimizde olduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, "Buradaki depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik, onları unutmadığımızı, unutmayacağımızı, seçim sath-ı mailine girilen dönemde de bizim sürekli gündemimizin bir tanesini mutlaka deprem ve depremzede kardeşlerimiz olduğunu, olacağını göstermek istedik." diye konuştu.

"Sıkıntısı olana koşmak zorundayız"

Gelinen aşamada depremin yol açtığı yaraların önemli bir kısmının sarıldığını dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"İşler rutine binmiş, açıkta kalan vatandaşımız yok elhamdülillah. Gerçi halen çadır veya konteyner talebinde bulunan vatandaşlar var, belki bazı yerlerde bazı eksiklikler olabilir ama en azından vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarının önemli bir oranda karşılanmış olduğunu görmek bizleri memnun etti. Ama eksikliklerin de mutlaka olabileceğini hiçbir zaman unutmamamız lazım. Varsa bir yerde ihtiyacı karşılanmamış ya da ihtiyaç içerisinde olan bir kardeşimiz ya da herhangi bir sıkıntısı olan bir vatandaşımız mutlaka oraya da yetişmek, oraya da koşmak zorundayız."

"Yardımlar artarak devam etmelidir"

Sahada sivil toplum kuruluşlarının bir kısmının var olmaya devam ettiğine işaret eden Yapıcıoğlu, "Onlara da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Bütün hayırsever vatandaşlarımıza da daha önceki çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle gıda ihtiyacı ile ilgili olarak belki depremin ilk günlerinde yoğun bir şekilde yardımlar geldi, hatta ilk günlerde belki ihtiyaçtan fazla yardım geldi. Fakat bu ihtiyaç süreklidir. En azından şu Ramazan ayının sonuna kadar yardımların artarak devam etmesi, sıcak yemek pişirip vatandaşa dağıtan hayır kurumlarımızın erzaklarının, erzak depolarının boşalmaması gerekiyor. Hayırsever vatandaşlarımıza şu rahmet ikliminde depremzede kardeşlerini unutmamaları çağrısında bulunuyoruz. Hem kamu hem de sivil toplum iş birliği ile inşallah bu yaralar hep birlikte sarılacak ve düze çıkacağız." ifadelerini kullandı.

"Esnafın talebi giderilmeli"

Bugün esnafı ziyaret ettiklerini, onların da özellikle yer hususunda sıkıntılarının olduğunu belirten Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Çok sayıda iş yeri yıkılmış ama sınırlı sayıda belki iş yeri şu anda konteynerlerden oluşacak iş yerleri teslim edilecek. Kendi imkanlarıyla derme-çatma yerler yaparak orada alışveriş yapmaya, orada esnaflıklarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarımızın bizden şu talebi oldu; 'Bulunduğumuz yerlerde trafiği veya vatandaşların gidiş gelişini engellemeyecek şekilde kurduğumuz bu yerlerden, en azından kalıcı yerler yapılıncaya kadar belediye bizleri buradan kaldırmasın.' şeklinde bir talepleri oldu, onu da burada siz değerli basın mensupları aracılığıyla yetkililere duyurmuş olalım."

Yapıcıoğlu, deprem bölgelerini dolaşmaya, depremzedelere dokunmaya, onlarla sıcak bir temas kurup onları unutmadıklarını göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

"İYİ Parti'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum, şer odaklarının tuzağına düşmemeliyiz"

Konuşmasının devamında siyasetin gündeminin de çok sıcak olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, şöyle dedi:

"Bugün gündeme düşen hususlardan bir tanesi İYİ Parti İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırı. Bugün bir basın kurumumuzun sorusu üzerine bu konudaki düşüncelerimi ifade ettim, bir kez daha huzurlarınızda bu saldırıyı kınadığımızı dile getirmek istiyorum. İYİ Parti'ye de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Gerçekten ortamı provoke etmeye çalışan, vatandaşları birbirine karşı kışkırtıp belki kaotik bir ortam oluşturmaya çalışan, kötü niyetli şer odaklarının tuzaklarına düşmememiz gerekir, siyaset kurumuna da burada bir çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen herkes diline, kurduğu cümlelere, kullandığı kelimelere dikkat etsin. 3-5 oy artıracağız ya da tabanlarımızı konsolide edeceğiz diye vatandaşlarımızı birbirine karşı kışkırtmaya ya da birbirinin düşmanıymış gibi göstermeye hiçbirimizin hakkı yoktur. 14 Mayıs'ta ülke olarak bir seçime gideceğiz. Seçime gidiyoruz savaşa değil. Dolayısıyla mutlaka nezih bir üslubun kullanılması gerektiğini buradan bir kez daha ifade etmiş olalım."

"Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın"

Konuşmasının sonunda Yapıcıoğlu, "Bir kez daha depremde vefat etmiş olan bir kardeşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara hayırlı ömürler ve başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Rabbim bir daha böyle musibetlerle bizleri imtihan etmesin. Rabbim bu depremden etkilenmiş olan bu kardeşlerimizi bir an önce kendi ayakları üzerinde durabilecek bir duruma getirsin ve kimseye muhtaç bırakmasın. Ama ihtiyaç içerisinde oldukları müddete de inşallah bizlerin ve hem kamu kurumlarıyla hem de sivil toplumla birlikte bizlerin yardımları onlarla beraber olacaktır."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.