HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Karlıova şehidlerini ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Karlıova şehidlerini ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 6-8 Ekim saldırılarında PKK tarafından şehid edilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın’ın kabirlerini ve ailelerini ziyaret etti.

İlk olarak Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya (Alpiran) köyünde medfun bulunan Şehid Cengiz Tiryaki’nin kabrini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, fatiha okuyup dua etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, şehidlerin kanlarının katillerinin maskelerini düşürdüğünü, çirkin yüzlerini açığa çıkardığını söyledi.

Konuşmasında Şehid Cengiz Tiryaki’yi anımsatan Yapıcıoğlu, “Katilleri onun bedenini ortadan kaldırıp rahat edeceklerini ve yaptıklarının yanlarına kâr kalacaklarını zannettiler. Ancak şehitlerin o tertemiz ve pak kanları onlara düşmanlık eden insanların bütün çirkinlikleriyle gerçek yüzlerini gösterdi, maskelerini düşürdü. O kadar güzel bir insana kim kıyabilir? Ancak hakka, hakikate ve adalete düşmanlık edenler böyle bir insana düşman olabilirler. Rabbim ona rahmetiyle muamelede bulunsun ve makamını ali eylesin. Bizleri de onların yollarından ayırmasın inşallah.” dedi.

Dünyanın bir imtihan yurdu olduğunu, kıyamete kadar hak ve batıl mücadelesinin süreceğine işaret eden Yapıcıoğlu şöyle devam etti:

“Biz biliyoruz ki bu dünya imtihan dünyasıdır ve biz biliyoruz ki babamız Adem ve onun çocuklarından bu yana hak ve batıl mücadelesi devam etmektedir ve kıyamete kadar da devam edecektir. Rabbim hakkın safında yer almayı ve istikamet üzere son nefesi vermeyi bize nasip etsin inşallah. Tekrar şehidimize ve onun şahsında Aziz İslam Davasının bütün şehidlerine Allah rahmet eylesin. Bizleri de onların hayrından nasipsiz bırakmasın ve bizleri onların yollarının takipçileri, davalarının sürdürücüleri olarak son nefesimize kadar sebat etmeyi bize nasip eylesin.”

Yapıcıoğlu, kabristan ziyaretinin ardından Şehid Cengiz Tiryaki’nin eşi ve çocukları ile annesini ziyaret ederek geçmiş Kurban Bayramlarını tebrik etti.

Buradaki ziyaretin ardından Yapıcıoğlu, Şehid Fethi Yalçın’ın kabrinin bulunduğu Karlıova ilçesinin Kale Mahallesi’ne geçti. Burada Şehid Fethi Yalçın’ın kabrini ziyaret eden Yapıcıoğlu, daha sonra Yalçın’ın eşi ve ailesini ziyaret edip geçmiş bayramlarını kutladı.

Yapıcıoğlu, ardından Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 19 Mart 2015’te geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden HÜDA PAR Belediye Başkanı Adayı Murat Akansu’nun kabrini ziyaret etti.

Akansu’nun kabri başında konuşan Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Bizim imtihanımız devam ediyor. Bu kardeşimizin imtihanı ise bitti. Ama inşallah kardeşleri olarak onların yarım bıraktıkları işleri tamamlayarak onların amel defterlerinin açık kalmalarına vesile olalım. Herhangi bir dünyalık beklemeden Allah’ın rızasını gözeterek hizmet yapan kişi, başlattığı hizmet devam ettikçe Allah’ın izni ile kazanacaktır. Hayırlı bir hizmet başlatan, o hizmet devam ettikçe amel defterine yazılmaya devam edecektir. Allah o hizmet şuurunu bizde daim kılsın inşallah. Gerçekten hepimizin işte en son geleceği yer burasıdır. Burası bir kapı, çıkmaz bir sokak değil. Ve bu kapı öteki aleme açılan bir kapıdır. Dünyada insanlar mal, mülk ve yer edinme konusunda birbirleri ile yarışıyorlar ama herkese düşen ortalama 2 metrekarelik bir yerdir. Ama bu iki metre karelik yer cennet bahçesi de azap çukuru da olabilir. Rabim kardeşimize rahmeti ile muamelede bulunsun. Kabrini cennet bahçesi kılsın, cenneti ile sevindirsin ve hepsinin üzerinde olan rızasına nail eylesin”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler