​HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Molla Zeki Bilgin’in taziyesine katıldı

​HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Molla Zeki Bilgin’in taziyesine katıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önceki gün vefat eden Batman’ın kanaat önderi ve tanınmış âlimlerinden Molla Zeki Bilgin’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Merhum Molla Zeki Bilgin için Fatih Mahallesi'ndeki Aksa Camii Taziye Evi'nde kurulan taziyeyi ziyaret eden Yapıcıoğlu, Bilgin ailesine başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretinde Yapıcıoğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu üyeleri ve Batman il teşkilatından oluşan bir heyet eşlik etti.

Molla Zeki Bilgin kimdir?

1946’da Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Yaprakbaşı (Bare) köyünde doğdu. Daha sonra ailesi Siirt'in Baykan ilçesi Atabağı (Comani) köyüne taşındı.

Çocukluk yıllarından itibaren dini eğitimle hemhal oldu. Babası Molla Abdulsamet Bilgin ve amcası Molla Süleyman'da İslami dersler aldı. Aynı zamanda kayınpederi olan dayısı Seyda Molla Abdülaziz Bilgin'in yanında da eğitim gördü.

İcazetini babasının elinde alan Molla Zeki, islami hizmetlerine durmadan devam etti. Birçok il ve ilçede imam hatip olarak görev yaptı.

Kurduğu medreselerle yüzlerce talebenin yetişmesine vesile olan Molla Zeki, 08 Ekim Cuma akşamı geçirdiği kalp krizi sonucu ikamet ettiği evinde Hakk'a yürüdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.