HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ebeveynlere çağrı: Gençlerin evliliğini kolaylaştırın

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Gençlerin evliliğini kolaylaştırın, zorlaştırmayın! Eşler arasında saygı ve muhabbet varsa maddi imkanlar çok iyi değilse de inşallah o aile bir huzur yuvası olacaktır." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mersin'deki temasları kapsamında partililerle belediyeye ait konferans salonunda bir araya geldi.


"Mevcut sistemin, yanlış giden şeylerin alternatifiyiz"

Herhangi bir siyasi partinin alternatifi olmadıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Mevcut sistemin, yanlış giden şeylerin alternatifiyiz ve inşallah bunları düzelteceğiz. Biz yanlışa karşıyız, biz kötülüğe karşıyız, biz adaletsizliğe karşıyız; biz doğrunun yanındayız, biz adaletin yanındayız, biz aydınlığın yanındayız ve inşallah bu karanlıkların sona ermesi için, haksızlıkların sona ermesi için, adaletin her yere yayılması için bugüne kadar elimizden gelen çabayı ortaya koyduk. Bundan sonra da inşallah biz o çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

"Başarı istikamet üzere kalabilmektir"

Hedeflere ancak meşru yollarla varılabileceğine inandıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Bu yüzden asıl başarı istikamet üzere kalabilmektir. Biz kimseye iftira etmiyoruz, halkı aldatmıyoruz, yalan söylemiyoruz, hiç kimsenin doğrusuna yanlıştır demiyoruz, demeyeceğiz inşallah. Doğru kimden gelirse gelsin doğrunun destekçisi olacağız, yanlışı da içimizden birisi de yaparsa inşallah biz o yanlışı doğrultmak için elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğiz." diye konuştu.

"Bizim davamız güzelliği ve huzuru yaymaktır"

Yapıcıoğlu, "Bizimkisi bir parti davası değildir; mal, makam, şöhret davası değildir. Biz insanlara tahakküm etmek için, bazı makamlara gelmek için siyaset yapmıyoruz. Biz mal biriktirmek için, meşhur olmak için de siyaset yapmıyoruz. Bizim bir davamız var, bizimkisi bir dava partisidir. Bizim davamız ifsat etmeye, yıkmaya, yok etmeye çalışanlara karşılık iyiliği, kardeşliği, güzelliği ve huzuru yaymaktır. Toplumu ıslah etmeye çalışmak ve inşallah adaleti her tarafa yaymak, zulmün karşısında, karanlığın karşısında, aydınlığın yanında, ifsadın karşısında, ıslahın yanında bir hareket, bir siyaset tarzı… Bizim davamız budur." diye ekledi.

Toplumu ifsat etmek isteyenlerin özellikle gençleri ve kadınları hedeflerine koyduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Çünkü onlar çok iyi biliyorlar ki gençlik bir toplumun geleceğidir. Zira gençliği selamette olmayan bir toplumun geleceği karanlıktır. Yine onlar çok iyi biliyorlar ki kadınlar sadece toplumun yarısını oluşturmuyorlar. Çünkü kadınlar toplumun geri kalan yarısının da ilk öğretmenidir, ilk terbiyecisidir, onu yetiştiren kişilerdir." diye konuştu.

Hiçbir zaman şahsi menfaatlerini ya da partisel menfaatlerini milletin menfaatinin üstünde tutmayacaklarını ifade eden Yapıcıoğlu, maneviyatı ve ahlakı kendine ayak bağı gören makyavelist siyaset tarzından uzak olduklarını kaydetti.

Yapıcıoğlu, 2014 seçimlerinde sadece 9 il ve ilçede aldıkları oy oranıyla Türkiye'de en yüksek oy alan 8'inci parti olduklarını, bunların hepsinin 15 ay içerisinde gerçekleştiğini hatırlattı.

Boşanma oranlarındaki artışa işaret eden Yapıcıoğlu, "Şu anda maalesef her 4 evlilikten biri 5'inci yılını doldurmadan boşanma ile sonuçlanıyor. Boşanma sayıları sürekli artarken evlilik sayıları sürekli düşüyor. Aile kurumu çatırdıyor. Hükümetin bu sözleşmeden imzasını çekmesi hususunda belki en fazla çaba gösteren siyasi parti olduğumuzu herkes takdir eder. İmza çekildi ama bunun zararlarını devam ettiren yürürlükte olan kanunlar ve yönetmelikler var. İnşallah onlarla ilgili de adım atma konusunda bir mesafe kat edinceye kadar işin takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

"Aile kurumunu güçlendirici kanunlar yapalım"

Yapıcıoğlu, "Aile kurumu ile ilgili bazı olumsuz sonuçları olan bazı kanunlardan ve sözleşmelerden bahsettik. Hükümete çağrıda bulunuyoruz, aile kurumunu güçlendirici kanunlar yapalım. Bu adımlardan bir tanesi Meclis'e sunuldu. Ailenin tarifi ile ilgili anayasada bir düzenleme, bir değişiklik yapacaklar. Ailenin bir erkekle bir kadının evlenmesiyle kurulabileceğini anayasaya koyacaklar. Bu değerli bir şey. Neden önemli? Çünkü böyle olmazsa yarın öbür gün o sapık ilişkileri aile şeklinde tarif etmeye yeltenecekler." dedi.

"Evlilikleri kolaylaştırın!"

Evlilik konusunda gençlere ve ebeveynlere seslenen Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Bütün bekarlarımıza sesleniyorum; cesur olun! Evlilik konusunda cesur olun. Bakın eğer gerçekten geçim korkusundan evliliği erteliyorsanız bilin ki Allah sizin rızkınızı artıracaktır. Bundan emin olun bu Allah'ın vaadidir. Gençlerinizi evlendirin, eğer fakirlik korkusuyla evlenemiyorlarsa Allah lütfuyla onları zenginleştirecektir. Nikahta keramet var diyorlar ya; o kerameti gözlerinizle göreceksiniz, korkmayın!

Evlilik çağına gelmiş çocuğu olan bütün anne babalara sesleniyorum: Lütfen, Allah için gençlerin evliliğini kolaylaştırın, zorlaştırmayın! Her şey zamanında güzeldir. Dede veya nine olacak yaşta daha yeni anne baba olmak iyi bir şey değildir. Eşler arasında gerçekten muhabbet ve saygı varsa maddi imkanlar çok iyi değilse de inşallah o aile bir huzur yuvası olacaktır." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.