HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayramın barış, huzur ve adaletin egemen olmasına vesile olmasını temenni etti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında “Kurban yakınlaşmaktır. Kurban ibadeti hem Rabbimize hem akrabalara hem de yoksullara yakınlaşmanın bir vesilesidir.” ifadelerini kullanan Yapıcıoğlu “Bu vesileyi heba etmemek, hakkıyla idrak edip yaşamak gerek. Aynı zamanda hac ibadeti ile de bayram, ümmetin adeta yıllık bir kongresidir. Bugün içi boşaltılmış olsa da biz Müslümanlar için hac ibadeti, vahdet ve birliğin en önemli sembolüdür. Yeryüzündeki her dil ve renkten milyonlarca Müslümanın bir araya geldiği böylesi bir imkânı, siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel bir dayanışma ve birlikteliğe dönüştürebilmeliyiz.” dedi.

“Gelecekte bayramı, bireysel ibadetlerin yanı sıra yeryüzünde hakkı ve adaleti, barışı ve huzuru hâkim kılmak gibi toplumsal ibadet ve amellerle idrak edebilmeyi Rabbimizden diliyoruz.” diyen Yapıcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkenin ve dünyanın içinden geçtiği ekonomik darboğazdan en çok düşük gelirli ve yoksul insanlar etkilenmektedir. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın bir nişanesi olan kurbanlarımızı muhtaç insanlara ulaştırmaya gayret edelim. Ramazan Bayramı’nı Şeker Bayramı, Kurban Bayramı’nı ise Kavurma Bayramı gibi ucube isimlendirmelerle önemsizleştirmeye çalışanlara prim vermeyelim. Bayramların manevi atmosferinden yardımlaşarak hep birlikte istifade edelim.

Bütün İslam âleminin, özellikle de hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ederim. Rabbim hac ve kurbanlarını ve sair ibadetlerini kabul eylesin.

Kurban Bayramı’nın zulüm ve haksızlıkların, gaflet ve uyuşuklukların sona ermesine, İslam ümmetinin diriliş ve kurtuluşuna, telbiyeyi anlayıp uygulamasına vesile olmasını rahmeti sonsuz Allah’tan dilerim.

“Lebbeyk Allahümme lebbeyk. Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk. İnne’l-hamde venni’mete leke ve’l-mülk. Lâ şerîke lek.

Allah’ım!

Davetine sözüm ve özümle tekrar tekrar icabet ettim, emrine boyun eğdim. Senin eşin ve ortağın yoktur. Rabbim! Bütün varlığımla sana yöneldim; hamd senin, nimet senin, mülk senindir. Senin eşin ve ortağın yoktur.” (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler