HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İçinde yaşadığımız toplumun ve bütün yeryüzü Müslümanlarının sorunlarıyla daha fazla ilgilenmeyi, Müslümanların birlik ve beraberliği için çaba sarf etmeyi en öncelikli meselemiz olarak görmeliyiz." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İslam Ümmeti’nin sürur günlerinden olan Kurban Bayramı’nı idrak etmekte olduklarını söyleyen Yapıcıoğlu, bayramların, yüce Rabbimizin sayısız lütuf ve ikramını içinde barından müstesna günler olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu, "Dünya Müslümanların yıllık kongresi mesabesinde olan hac farizasının ifa edildiği bu mübarek günler, aynı zamanda Allah’a yakınlaşmanın ve teslimiyetin bir nişanesi olan kurbanlıkların dergâh-ı ilahiye sunulduğu günlerdir. Bayram vesilesi ile hepimiz, aile efradımızla birlikte Allah’u Teâlâ ile olan bağımızı güçlendirme ve kardeşlerimizle yakınlaşma hususunda ciddi bir çaba göstermeliyiz." dedi.

"Günümüzde adalete, barışa, kardeşliğe ve daha fazla yardımlaşmaya muhtacız"

Yapıcıoğlu, "Genelde insanlığın özel de ise İslam Ümmeti’nin savaşlar, çatışmalar, göçler ve Covid-19 gibi çeşitli zorluklarla imtihan edildiği günümüzde adalete, barışa, kardeşliğe ve daha fazla yardımlaşmaya muhtacız. İçinde yaşadığımız toplumun ve bütün yeryüzü Müslümanlarının maddi ve manevi sorunlarıyla daha fazla ilgilenmeyi, Müslümanların birlik ve beraberliği için çaba sarf etmeyi en öncelikli meselemiz olarak görmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yeryüzünde hakkın hâkimiyeti ve adaletin ikamesinin; Müslümanların inanç, düşünce, söylem ve eylem birliğine bağlı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Unutmayalım ki Müslümanların ittihadı, hem dünya hem de ahiret saadetinin anahtarıdır hem İslam ümmetinin hem de insanlık ailesinin zulümden kurtuluşunun çaresidir." diye belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, mesajının devamında, "Rabbimizin bizlere ikramı olan mübarek Kurban Bayramı’nın başta İslam coğrafyası olmak üzere yeryüzünde akan kanın durmasına, işgallerin ve zulmün sona ermesine, adaletin hâkim olmasına, ümmetin ittihadına ve bütün dünyaya yayılan salgın hastalığın son bulmasına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." temennilerinde bulundu.

Yapıcıoğlu, "İki yıl önceki Kurban Bayramı arefesinde ahirete irtihal eden Mehmet Yavuz kardeşimizi bu vesile ile bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. 2014 yılının Kurban Bayramı'nda, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken tarihin görüp görebileceği en vahşi yöntemlerle şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik ediyor, bir daha benzer acı ve katliamların yaşanmamasını temenni ediyorum. Hakkın hâkimiyeti ve insanlığın selameti için canlarını feda eden bütün şehitleri rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine sabır, selamet ve afiyet diliyorum." dedi.

Yapıcıoğlu, mesajına, "Bu temenni, dua ve niyazlarla sulh selamet ve kardeşliğimize halel getiren her türlü anlayıştan, hareketten, üslup ve siyasetten uzaklaşmaya vesile olması ümidiyle İslam ümmetinin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Bayramımız mübarek olsun." ifadeleriyle son verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.