HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Ağrı'da konuştu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Seçim İrtibat Bürosu açılışı gerçekleştirdi, Ağrılı esnafı ziyaret etti.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'ndan kalabalık bir araç konvoyu ile şehir turu yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Seçim İrtibat Bürosu açılışına katıldı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Nevzat Güngör Caddesi'ndeki irtibat bürosunun açılışı öncesi Ağrı Belediye Başkan adayı Muhammet Arif Yılmaz kısa bir açılış konuşması yaptı.


Konuşmasında Yılmaz, "Ağrı'nın birçok sorunu var, problemi var. Bunun da sebebi sanki bu memlekette sanki iki anlayış varmış gibi yıllardır bu şekilde hareket ediyor. Bundan sonra artık böyle bir durum yok diyoruz ve artık alternatifiniz var. Bu alternatifi beraber HÜDA PAR ile oluşturacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Açılış programında halka hitap eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, belediye kaynaklarının yerinde kullanılmadığı, doğru değerlendirilmediğine dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'lı belediyeler döneminde kaynakların yerli yerinde kullanılacağını, rüşvete ve yolsuzluğa müsaade edilmeyeceğini söyledi.

3.png

"Kaynaklar yerinde kullanılmıyor, israf önlenemiyor, yolsuzluk önlenemiyor"

Yapıcıoğlu, "Sandıklar açıldığında inşallah illerimiz HÜDA PAR belediyeciliği ile tanışacak. Nedir bizim belediyecilik anlayışımız? Başlıklar halinde birkaç şey söyleyeyim. Siyasi parti ayırt etmeksizin, eğer memleketin birçok tarafında yolsuzluktan, rüşvetten, israftan söz ediliyorsa hani derler ya 'bazı şeylerin şuyu'u vuku'undan beterdir.' Eğer milletin malı doğru yere planlanarak harcanmıyorsa ve şehirler yeterince hizmet alamıyorsa, hizmet üretemeyenler kaynakların yetersizliğinden bahsederken öbür tarafta olmadık yerlere bu kaynakları israf ediyorlarsa o zaman rahatça şunu söyleyebiliriz ki, kaynaklar doğru değerlendirilmiyor. Kaynaklar yerinde kullanılmıyor, israf önlenemiyor, yolsuzluk önlenemiyor, rüşvet başını almış gidiyor. Diyoruz ki inşallah, kazandığımız her belediyede, belediyenin üzerinde 'rüşvet alan da, veren de melundur' yazacağız. İnşallah HÜDA PAR'lı bir kardeşinizin yönettiği bir belediyede yolsuzluk olmayacak, kimse göstere göstere milletin malını çar çur edemeyecek." dedi.

2.png

"Biz inanıyoruz ki belediyeye aktarılan kaynaklar hizmet üretmek için yeterlidir"

"Siyasetin temel hedefi adaleti gerçekleştirmek olmalıdır. Biz mevki makam ya da servet peşinde değiliz." diyen Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz birileri o koltukta oturacak diye kendi ahiretimizi feda edecek insanlar değiliz. İnşallah biz diyoruz ki o koltuğa oturacak kardeşimiz adil bir hizmet üretecek, yolsuzluğa yol vermeyecek, rüşvetin önünü kesecek. Biz inanıyoruz ki belediyeye aktarılan kaynaklar hizmet üretmek için yeterlidir. Ama doğru ve yerinde kullanılırsa. Fakat maalesef öncelik sıralaması yapılmıyor. Ve biz diyoruz ki, kazandığımız belediyelerde sadece belediye meclisi iş görmeyecek. O şehirlerde 'Şehir İstişare Meclisleri' kuracağız hangi hizmetin öncelikli olduğu konusunda o şehirdeki muhtarlar, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ile düzenli olarak toplanıp belediyeden beklenen hizmetlerin ne olduğu konusunda inşallah ortak akılla ortaya bir şey koyacağız ve en öncelikliden başlamak suretiyle milletimizin ihtiyaçlarını bir bir karşılayacağız, o hizmetleri üreteceğiz."

1.png

Ağrı'daki seçim irtibat bürosunun açılış programından sonra çarşı esnafını ziyaret eden Yapıcıoğlu, esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinledi.

Esnafa "Hayırlı Ramazanlar" dileyerek sıcak diyaloglar kuran Yapıcıoğlu, esnafın partisinin adaylarına destek vermeleri talebinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.