HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Biz insanlara hizmet için siyaset yapıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Biz insanlara hizmet için siyaset yapıyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldiği gurbetçilere; partisinin amaç, hedef ve yöntemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu, merak edilen soruları yanıtladı.

Paris'te yaşayan gurbetçilerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, mevcut siyasi partilerin kullandığı üslup ile kendi üslupları arasındaki farklardan söz etti.

İnsanlığa hizmet için yola çıktıklarını belirten Yapıcıoğlu, halka yalan söylemeyeceklerini, ihanet etmeyeceklerini ve mallarına el uzatmayacaklarını bir kez daha tekrarladı.

Siyasetin, insana hizmet merkezli yapılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, "Parti programımızın hemen başında; insanı merkeze aldık ve bütün insanların Allah tarafından yaratıldığını, sadece insanların değil kâinatın da yine bir yaratıcısının olduğunu ve ilişkilerin buna göre düzenlenmesi gerektiğini, dünyadaki her şeyin de insan için olduğunu söyledik. Elbette dünyadaki her şey insanın hizmeti için yaratılmış ise bunun tabii sonucu olarak mutlak surette siyaset de insan için yapılmalıdır. Yani insan merkezli olmak zorundadır." dedi.

"Partilerin büyük kısmı insanlara hükmetmek için siyaset yaparken biz insana hizmet için siyaset yapıyoruz"

Siyasi duruşları hakkında bilgilendirmede bulunan Yapıcıoğlu, "Bizim siyasetimiz meşru daire içerisinde olmak zorundadır. Siyasetimiz meşru bir çerçevede yapılacaktır. O çerçevenin dışına çıkmamak için azami gayret sarf edeceğiz. Ne demek istiyoruz? Siyasetle ilgilenen, takip edenler şunu görmüştür, görüyordur. Bundan sonra da korkarım ki görmeye devam edecektir. Ehl-i siyasetin büyük bir kısmı, siyaseti insanlara hükmetmek ve onun gibi insanlara hükmetme yarışında olan diğer rakiplerini alt etmek için her yolu mubah görmek gibi bir yanlışın içerisindedirler. Onlara göre siyaset insanlara hükmetmek için yapılır, yönetim makamlarına gelmek için yapılır. Ta ki o yönetim makamına gelenler diğerlerine yön ve istikamet çizsin, onlara sınır çizsin, onları belli bir yöne doğru sevk etsin. Ama biz insan merkezli siyasetimizi insana hizmet için yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Meşru hedeflere ancak meşru vasıtalarla ulaşılabilir"

Gayelerinin adaleti yeniden tesis etmek olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, mevcut siyasi üslup ve davranışları eleştirerek şunları kaydetti:

"Belki diğerleri o makamlara gelmek için 'Amaca götüren her yol mubahtır' mantığıyla hareket ederek kanunların yasaklamadığı her yola başvuruyorlar. Mesela; siyasi rakiplerine iftira etmekte herhangi bir beis görmüyorlar, halkın teveccühünü kazanmak için, onları kendi saflarına çekebilmek için yalan söylemekte herhangi bir sakınca görmüyorlar. Biz diyoruz ki hayır! Bunlar meşru değildir. Bizim gayemiz meşrudur. Bizim gayemiz; adaleti yeniden tesis etmektir. Biz insana hizmet etmek için yola çıktık. Bu meşru hedeflere ancak ve ancak meşru vasıtalarla ulaşılabilir. Öyle ise bizim inancımızın hoş görmediği davranışları ortaya koyamayız. Mesele yalan söyleyemeyiz, siyasi rakiplerimize iftira atamayız, halkımızı kandıramayız. Yanlış adaylarla kazanmaktan ise doğru adaylarla kaybetmeyi tercih ederiz dedik ve bir şey daha söyledik. Dedik ki biz size keskin ifadelerle yapamayacağımız şeylerde vaatlerde bulunmuyoruz. Ama size şunu vaat ediyor, şunu söylüyoruz. Biz size yalan söylemeyeceğiz, biz size ihanet etmeyeceğiz. Biz sizin malınıza el uzatmayacağız."

"Ahlaktan yoksun bir siyasetin insanlara verebileceği hiçbir şey yoktur"

Ahlaktan yoksun bir siyasetin insanlara ve insanlığa verebileceği hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Yapıcıoğlu, "Genel olarak partilerin önemli bir kısmı ya da o partilerin temsilcilerinin önemli bir kısmı kendilerini anlatırken başkalarını kötüleme üzerinden yol alıyorlar. Oysa biz zaruret olmadıkça, başkası bize sorulduğu zaman bile, başkasını kötülemek ya da onun eksikleri, yanlışları üzerinden isim belirterek kendimizi ifade etmekten çok; ilkelerimizi, duruşumuzu, yapmak istediklerimizi anlatarak kendimizi ortaya koymak ve insanımıza tanıtmak istiyoruz. Biz inanıyoruz ki ahlaktan yoksun bir siyasetin insanlara ve insanlığa verebileceği hiçbir şey yoktur." ifadelerini kullandı.

"Gurbetçi kardeşlerimizi ziyaretlerimiz devam edecek"

Avrupa'daki temaslarının devam edeceğini belirten Yapıcıoğlu, "İnsan merkezli ve adalet hedefli siyasetimizi yaparken elbette bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Sesimizi insanlara duyurma noktasında sıkıntılarımız oluyor. Basın yeterince sesimizi duyurmuyor. Biz de bunu aşmanın bir yolu olarak memleketi geziyoruz. Memleketin dört bir tarafında ulaşabildiğimiz insanlara kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Memleket gezilerini bir buçuk yıl devam ettirdikten sonra şimdi gurbetçi kardeşlerimizle buluşuyoruz. Dün Avusturya'daydık inşallah yarın Belçika'ya geçeceğiz, ondan sonra Hollanda'ya. Almanya'daki gurbetçi nüfus kalabalık olduğu için birkaç gün geçirdik. İnşallah gurbetçi kardeşlerimizi ziyaretlerimiz devam edecek." dedi.

Program gurbetçilerin Yapıcıoğlu'na sorduğu sorular ve Yapıcıoğlu'nun cevaplarının ardından son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.