HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Edirne'de STK temsilcileri bir araya geldi

​Memleket gezileri kapsamında Trakya'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Edirne'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve kentin kanaat önderleriyle buluştu.

Trakya gezileri kapsamında Kırklareli'den sonra Edirne'de temaslarını sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gün içerisinde esnaf ziyareti ve orman işçileriyle bir araya geldi.

Son olarak kentte faaliyet gösteren STK temsilcileri, akademisyenler ve kentin kanaat önderleriyle Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde buluşma toplantısı gerçekleştirdi.

Buluşma toplantısının girişinde kısa bir konuşma gerçekleştiren Yapıcıoğlu, kentin sorunlarını kentin nabzını tutan akademisyen, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinden dinledi.


Bir yılı aşkın bir süredir sürdürdükleri memleket gezilerinde, tüm halkla bir araya gelmenin mümkün olmadığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, bunun en kısa yolunun, kentin nabzını tutan insanların dilinden halkın sorunlarını dinlemek olduğunu söyledi.

Konuşmasında Yapıcıoğlu, "Bugün Edirne'yi dolaştık. Tabii bir şehre giderken oradaki bütün bir halkla temas etmek çok kolay değil ama o şehrin STK'ları ile temas etmek, onlarla bir araya gelmek belki biraz kısa yoldan daha fazla sayıda insanla temas etme imkânı bulmaktır. Zira aynı pınardan içtiğimiz insanlarla bir araya gelip istişareleri genişletmenin bir bereket olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.


Kentte yaptıkları temaslarda genel anlamda Edirne'nin farklı bir sosyolojinin olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Yapıcıoğlu, "Şehrin bazı sorunlarını dinledik. Esnafı ziyaret ettik fakat uzun süredir burada bulunan ve topluma bir şeyler katmak için bir mücadele veren ya da çalışan ya da ter döken kardeşlerimizi dinlemenin daha çok fayda vereceğini düşünüyoruz. Buraya geliş amacımız size nutuk çekmek değil, daha çok dinlemektir." diye konuştu.

Bu buluşmalardaki amaçlarının fikir alışverişinde bulunmak olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, Türkiye'nin geleceği ile ilgili perspektifin nasıl olması gerektiği konusunda kanaat önderi, akademisyen ve STK temsilcilerinin görüşlerini dinlemeyi önemsediklerini ifade etti.

Yapıcıoğlu, konuşmasının ardından katılımcılardan kentin sorun ve sıkıntılarının yanı sıra çözüm önerilerini dinledi.

Edirne temaslarını bitiren Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Çanakkale'ye gitmek üzere kentten ayrıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.