HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Genel seçimlerde aday çıkarmayı düşünüyoruz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Genel seçimlerde aday çıkarmayı düşünüyoruz

​HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önümüzdeki genel seçimlerde Türkiye genelinde milletvekili adayı çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Trakya gezileri kapsamında Kırklareli programı sonrası bugün Edirne'ye geldi.

Yapıcıoğlu, temasları kapsamında merkezde bulunan Ali Paşa Çarşı, Edirne Eski Camii çevresi, Çilingirler Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi; sorun ve sıkıntıları dinledi.

Esnaf ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, Bulgaristan'dan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin pasaportsuz, kimlikle Edirne'ye geçebilmelerinin ve burada alışveriş yapabilmelerinin esnafı rahatlattığını söyledi.

"Belediye hizmetlerinde büyük şikayetler var"

Esnaf ve halkın çoğunluğunun, kendisine belediye hizmetlerinde duyduğu şikayeti aktardığını belirten Yapıcıoğlu, "Yolların, kaldırımların, alt yapının yetersizliğinden bir şikayet var. Edirne'yi dolaştığımızda da bu durum göze çarpıyor. Bu konuda belediyenin şikayetlere kulak vermesi ve hizmetlerini daha iyi bir seviyeye getirmesi lazım." dedi.

Edirne'nin kültürel, tarihi ve ekonomik önemine işaret eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

Edirne, bir kültür başkenti. Osmanlıya başkentlik yapmış. Her tarafından tarih fışkırıyor. Bu kültür ve tarih turizminin biraz daha canlanması için bazı tedbirler alınması gerekiyor. Bunun için de ulaşım ve altyapının biraz daha iyileştirilmesi gerekiyor.
Aynı zamanda Edirne bir tarım kenti. Ciddi oranda bir çeltik üretimi var. Tarımsal girdilerin pahalı olması uzunca bir süredir çiftçimizi zor durumda bırakmış ama bazı iyileşmeler oldu. Ancak bunlar yetersiz. Çiftçini biraz daha rahatlaması için bazı adımları atılması gerekiyor. Özellikle tarımın planlanması gerekiyor.

Edirne aynı zamanda bir öğrenci şehri. Trakya üniversitesinin çok ciddi bir öğrenci potansiyeli var. Bu da şehrin ekonomisine ciddi bir katkı sunuyor.

"Bütün şehirlerde kendi adaylarımızı çıkarmayı düşünüyoruz"

Yapıcıoğlu, bir gazetecinin, genel seçimlerde aday çıkarıp çıkarmayacaklarına yönelik bir soru üzerine, "2018 seçimlerinde 81 ilde milletvekili adayı çıkardık. İnşallah bu seçimde de yine bütün şehirlerde kendi adaylarımızı çıkarmayı düşünüyoruz." yanıtını verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler