HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Siyonizm bölge barışının önündeki en büyük engeldir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Siyonizm bölge barışının önündeki en büyük engeldir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki insanlık dışı vahşet ve saldırıları, asgari ücret, bütçe komisyonu görüşmeleri, Türkiye'deki siyaset dili, yerel seçim ve ittifaklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı 4'üncü Olağan İl Kongresi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Aralık 2012 yılında kurulduğunu hatırlatarak 11 yıllık siyasi süreçlerinde "Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" ve "Önce İnsan Öncelik Adalet" şiarıyla yola çıktıklarını belirtti.

Konuşmasında Gazze'de yaşanan soykırıma önemli yer veren Yapıcıoğlu, siyonizmin bölge barışının önündeki en büyük engel olduğuna vurgu yaptı.

"Gazze bir ayna oldu"

İslam ümmeti ve insanlık olarak çok zor bir süreçten geçtiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Bu süreç son birkaç haftanın, son birkaç yılın hata son bir asrın getirdiği zorluklar değildir. Çok uzun bir süredir insanlık adalet arıyor. 71 gündür Gazze'ye ölüm yağmaya devam ediyor. Siyonist katiler her taraftan ölüm kusuyor. Gazze bu haliyle bir ayna oldu bize, gerçeklerimizi söyledi. 2 milyarlık nüfusa rağmen, 57 devlet sahibi olmamıza rağmen Gazze bir ayna oldu. Bizim ne olduğumuzu ya da ne olmadığımızı, neyi yaptığımızı, neyi yapamadığımızı bize gösterdi." dedi.

4.png

"Amerika eğer siyonizme arka çıkmasa siyonistlerin ayakta kalacak mecali yoktur"

ABD'nin siyonist rejime ve yapılan katliamlara arka çıktığını söyleyen Yapıcıoğlu, "Bu kadar katliama rağmen kazanan inşallah o zalimler olmayacaktır. Amerika eğer siyonizme arka çıkmasa ve onlara yardım etmese, savaşı bizzat yönetmese siyonistlerin ayakta kalacak mecali yoktur. Buradan siyoniste müjdeliyoruz: Sizin savaşın komutasını Amerika'ya vermiş olmanız da sizin akıbetinizi değiştirmeyecek ve siz eninde sonunda yenileceksiniz. Dünyada ölümü göze almış, ölümden korkmayan ve kendi kutsalı için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmuş bir milleti mağlup etmek mümkün değildir." diye belirtti.

"Siyonizm bölge barışının önündeki en büyük engeldir"

Yapıcıoğlu, "Görünen o ki Gazze, Mescid-i Aksa, Filistin ve oradaki mücahitler inşallah belki ümmeti uğramış olduğu bu zihni işgalden kurtarıp özgürleştirecektir. Siyonizm kaybedecektir. Siyonizm vahşidir, katliamcıdır, yalancıdır, ahlaksızdır ve korkaktır, mutlak kötülüktür. Bütün olumsuz sıfatları arkasına dizebilirsiniz. Sadece kendisine dosttur, azgındır, zalimdir ama aynı zamanda çürüktür. Siyonizm bölge barışının önündeki en büyük engeldir. Dünya barışına da yönelik en büyük tehdittir. İnşallah bu tehdit ve tehlike bir gün bertaraf edilecektir." şeklinde konuştu.

3.png

"Medyada savaş var"

Medyanın da savaşta olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Hem sosyal medyada hem de konvansiyonel medyada bir savaş var. Basın siyaset ve bazı ülkelerin karar mekanizmaları işgal altındadır. Akademi, sanat dünyası ve zihinler işgal altında böylece kararlar siyonizmin lehine çıkıyor. Aksa Tufanı ve bu mücadele okul, ayna ve ışık oldu, pek çok şey gösterdi. Siyonizmin yenilmez olmadığını, batının medeni olmadığını, uluslararası hukuk diye bir şey olmadığını ve mevcut sistemin adil olmadığını, dünyanın barışını, dünyanın huzurunu koruyamadığını, adil bir sistemin gerekli olduğunu gösterdi. Öyleyse bu sistemi kim kuracak? Batılın yok olması için hakkın önce bir ortaya çıkması ve yaşanması lazımdır. Zalimin diz çökmesi için mazlumların ayağa kalkması, kıyama durması lazım. İnşallah o kıyam başlamıştır, zulmün kökü kazınıncaya kadar da devam edecektir Allah'ın izniyle." dedi.

"Gelin asgari ücretin tanımını değiştirelim"

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci kez toplanacağını belirten Yapıcıoğlu, "Asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda farklı farklı sesler yükseliyor. Biz ilk günden beri şunu söylüyoruz: Diyoruz ki asgari ücretin tarifinde işçinin sadece kendisi var. Onun eğer evliyse eşi, varsa çoluk çocuğu, yanında kalıyorsa anne babası bu tarifin içinde değil. İşe önce asgari ücretin tarifini düzeltmekle başlamak gerekiyor. Asgari ücret mevcut mevzuata göre sadece işçinin beslenme, barınma, sağlık, kültür, eğitim gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden karşılamaya yetecek güçtedir, ama sadece işçinin. Çağrımızı yeniliyoruz gelin asgari ücretin tarifini değiştirelim. İşçinin ailesini de bu tanımın içine dahil edelim." şeklinde konuştu.

"Denk bütçe olma zorunluluğu anayasal bir hüküm haline getirilmeli"

Emekli maaşlarının da iyileştirilmesine ihtiyaç olduğuna değinen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Parti programımızda, partimizi kurduğumuz günden beri talep ettiğimiz bir şey var. Yakın bir geçmişe kadar Türkiye'nin gündemdeki konulardan biri de anayasa değişikliğiydi ve biz de bütçeyle ilgili yapılacak olan anayasa değişikliğinde şu hususun da mutlaka yer alması gerektiğini söylüyoruz; anayasada yer alacak maddelerden biri bütçeyle ilgili olmalı. Denk bütçe olma zorunluluğu anayasal bir hüküm haline getirilmeli. Bütçede borçlanmadan dolayı faize ayrılan pay her yıl biraz daha artıyor. Eğer faiz borcumuz olmazsa borçlanmaya ihtiyacımız olmayacak. Yani biz faiz borcunu ödemek için borçlanıyoruz, o borcun anaparasıyla bir de faizini ödüyoruz. Sürekli faize ödediğimiz para artıyor, sürekli bizim borcumuz yukarıya doğru çıkıyor. Bu sistemden, bu kapitalist cendereden kurtulmak için mutlaka bir çıkış yolu bulmalı ve bütçenin denk olması zorunluluğu anayasal bir hüküm haline getirilmelidir. "dedi.

2.png

"Kendi saflarının sıklaşması için milletin içerisine huzursuzluk ve nifak sokmaya çalışıyorlar"

Son zamanlardaki siyasetin diliyle ilgili konuşan Yapıcıoğlu, "Siyasete ilke, istikamet kaybolunca yalpa yapanlar, sağa sola savrulanlar bu savrulmaları, projesizlikleri, plansızlıkları çok belli olmasın diye keskin bir dil ile sağa sola sataşıyorlar, hakaret ve küfür ediyorlar, ortamı geriyorlar. Kendi tabanlarını konsolide etmek, onları bir arada tutabilmek ve kendi saflarını sıkılaştırabilmek için milletin içerisine huzursuzluk ve nifak sokmaya çalışıyorlar. Kim kendi şahsi menfaatleri gereğince böylesinin daha iyi olacağı düşüncesiyle bu milletin fertleri, kitleleri arasına nifak sokmaya çalışıyorsa o kimse bu millete düşmanlık yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İttifak için henüz kesin bir şey yoktur"

Bazı basın yayın organlarında partilerine yönelik çıkan yalan yanlış 'ittifak' haberlerinin doğru olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Henüz kesin bir şey yokken 'Şöyle anlaştılar, böyle anlaştılar, HÜDA PAR hiçbir yerden aday çıkarmayacak, AK Parti'nin adaylarını destekleyecek' şeklinde yapılan haberler eğer yanlış bir bilgiye dayanıyorsa buradan düzeltiyoruz o bilgileri, o haberlerini düzeltsinler. Eğer kasıtlı yapıyorlarsa ona da sadece şunu söyleyeyim: Herkes kendi şakilesine uygun davranır." diye konuştu.

Tek listeyle gidilen kongrede, HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığına yeniden mevcut başkan Mehmet Şimşek seçildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.