HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Adana’daki menfur olayın arka planı henüz aydınlatılamadı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Adana’daki menfur olayın arka planı henüz aydınlatılamadı

Mardin'de partisinin ilçe kongresine katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Adana’da gerçekleşen menfur saldırının arka planında netleşen bir durumun olmadığını ancak ortada ciddi bir provokasyonun olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Artuklu İlçe Teşkilatı, Mardin Öğretmenevi’nde 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kongreye; partinin Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkanı İsmail Çevik, ilçe başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri ile partililer katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Ferit Dengiz, göreve yeniden seçildi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Kongrede yaptığı konuşmada, Adana’daki saldırıya değindi. Bu saldırının sıradan bir olay olmadığını belirten Demir, olayın arkasında ciddi bir provokasyonun olduğuna dikkat çekti.

Demir, "Malum olduğu üzere Adana’da çok menfur bir olay yaşandı. İl Başkanımız ve Sekreterimiz, parti mescidinde, namaz kıldıkları sırada bıçaklı saldırıya maruz kaldı. İl Sekreterimiz Sacit kardeşimiz şehit oldu, İl Başkanımız Salih Demir de yaralandı. Soruşturma üzerinde gizlilik kararı var. Beyanları az çok biliyoruz. Fakat olayın arka planına ilişkin henüz aydınlanmış bir durum yok. Bu sıradan bir olay değildir. Kendisini deliliğe vuran 72 yaşındaki adamın kafasına eserek yaptığı bir olay değil. Bunun arkasında ciddi bir provokasyonun olduğu herkesçe malum. Güvenlik birimlerine ve yetkililerine düşen; bunun arka planını bir an önce ortaya çıkarmak, suçluları bulup yargı önüne çıkartarak, kamuoyunu aydınlatmaktır. Bunun takipçisiyiz. Bu anlamda henüz bize intikal eden veya bildirilen bir gelişme yok. Soruşturma devam ediyor, olayın takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.