HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Kazaların bir daha yaşanmaması için artık yöntemler değişmeli

​HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama bölgesini ziyaret etti, yetkililer ve afetzedeler ile görüştü.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve beraberindeki heyet, Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen patlama bölgesinde yetkililerden bilgi almak ve afetzedelerin acılarını paylaşmak için afet bölgesini ziyaret etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde bulunan AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Demir, AFAD Başkanı ile görüştü.


Ardından hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüşen Demir, beraberindeki heyet ile cenaze namazı ve defin törenlerine katıldı.

Konuyla ilgili konuşan Demir, Türkiye'yi acıya boğan patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu.


"Bu kömür ocaklarına ve patlamalara daha fazla vereceğimiz canımız olmamalı"

Demir, "Bugün malumunuz bizi ve tüm Türkiye'yi acıya boğan olan yaşandığı Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan kömür ocağına geldik. Kömür ocağını gezdik. AFAD'ın komisyonlarında bulunan ilgili başkandan ve kriz masasından bilgi aldık. Şu an itibariyle kömür ocağında kimsenin kalmadığı bilgisi paylaşıldı. Malesef 40 canımızı ve kardeşimizi kaybettik. Bu tür acıları yaşamaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Malesef bu tür ocaklarda bulunan ihmallere, aksaklıklara ve sorunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Farklı yöntemlerin ve çözümlerin bulunması artık zaruridir. Bu kömür ocaklarına ve patlamalara daha fazla vereceğimiz canımız olmamalıdır diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


"Bu tür kazaların yaşanmaması için artık yöntemlerin değiştirilmesi lazım"

Yaşanan bu acı olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldıklarını dile getiren Demir, ardından patlamada hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katıldıklarını belirtti.

Demir, "Selçuk kardeşimizin köyündeki cenazesine katıldık. Cenaze namazını kılıp defin işlemine katıldık. Allah-u Teala bir daha bize, memleketimize ve insanımıza bu tür acıları yaşatmasın. Memleketimizin bu tür acılardan uzak durmasını temenni ediyoruz. Fakat bu sadece temennide kalması gereken bir konu değildir. Takdir edilecektir ki bu tür acıların bir daha yaşanmaması için ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu kazaların bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa, kazaların sebebi her neyse; düzen ise, çalışma şekli ise ya da kömürün çıkarıldığı yöntem ise… her ne ise bu yöntemlerin artık değiştirilmesi ve insanımız ile emektarlarımızı merkeze alan bir sistemin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tekrardan milletimizin başı sağ olsun diyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.