HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Siyasetimizin temelinde memleketin ve toplumun ıslahı var

Mardin'in Dargeçit ilçesinde gençlerle bir araya gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Şehzade Demir, HÜDA PAR'ın siyasetinin temelinde memleketin ve toplumun; bilhassa gençliğin ıslahı ve ihyası olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Dargeçit Gençlik Kollarının düzenlediği 'Milletvekilimiz gençlerle buluşuyor' programı dolayısıyla Dargeçit'in Ilısu Mahallesi piknik alanında gençlerle bir araya gelen Demir, gençlere hitaben bir konuşma yaptı.

"Gençler! Sizler geleceğin siyasetçileri, seydaları ve önderleri olacaksınız"

Konuşmasına, gençlere program ve ağırlamaları nedeniyle teşekkür ederek başlayan Demir, "Gençler bizim geleceğimizdir. Allah'ın izniyle bu davanın geleceğini inşa edecek olan kardeşlerimiz, geleceğin siyasetçileri, geleceğin seydaları, geleceğin önderleri olacaksınız. Bizim sizden böyle bir beklentimiz var. Bu toplumun size bu yönde ihtiyacı var. Dolayısıyla sizin kendinizi buna göre hazırlamanız, kendinizi geliştirmeniz, okumanız, bu davaya sahiplik etmeniz, bu davayı sırtlanmanız ve yeri geldiğinde onun için bedel ödemeniz, çalışmanız ve her türlü fedakarlığı yapmanız gerekir. Şimdiden sizin buna göre bir çizgi, bir yaşam tarzını belirlemeniz gerekir." dedi.


Türkiye'de siyasetin kirli geçmişine atıfta bulunan Demir, "Bizim siyasetimizin de temelinde memleketin ve toplumun ıslahı var. Allah'a hamdolsun, makam, mevki, ihale gibi derdimiz yok. Bu memlekete kim hizmet ediyorsa, bu topluma, bu toplumun değerlerine, inancına, aziz İslam dinine kim hizmet ediyorsa, kim onun için dertleniyorsa, kim onun için üzülüyorsa o bizim kardeşimizdir. Yolumuz bir, amacımız bir, hedefimiz birdir. Bizim bundan başka da bir hedefimiz yok. Belki bu yoldan İslam'a, bu davaya, bu memlekete, bu millete daha hayırlı bir hizmet yapılır diye biz siyaset yoluna girdik. HÜDA PAR siyasi bir partidir ama memleketi kalkındırmak, toplumu Allah'a yakınlaştırmak, toplumdaki olumsuzlukları, günahı ve haramı, çirkinliği ortadan kaldırmak, birliği beraberliği, kardeşliği tesis etmek, fitne fesat, kargaşa, kaos, çatışma ve onların önüne geçmek için kurulan bir partidir. Bizim hedefimiz bu. Ama en önemli hedef ilayi kelimetullahtır, Allah'ın davasını aziz kılmaktır. Bu toplumu Allah'a yakınlaştırmaktır.Bu toplumu canavarlaşan, insanları Allah'tan uzaklaştırmaya çalışan yapıların elinden kurtarmak içindir." şeklinde konuştu.

"Biz bu toplumu ıslah eden hizmetçileriz"

"Asla kendinize siyasetçi gözüyle bakmayın. Biz bu toplumu ıslah eden hizmetçileriz. Biz bu toplumu, çocuklarımızı, gençlerimizi eğitmeye çalışan mürebbileriz. Bizim kendimize böyle bakmamız lazım." diyen Demir, şöyle devam etti:

"Medyadan da takip ediyorsanız, Türkiye'de gerçekten siyaset iflas etmiş ve siyaset diye bir şey kalmamış. Topluma ve toplumun değerlerine, toplumun inancına. İslam'a, güzel ahlaka, kaideye hizmet eden siyaset kurumu kalmamış. Bu nedenle her geçen gün toplum batıyor, aile kurumu gidiyor, evlilikler kalkıyor, boşanmalar artıyor, ahlaksızlık, günah her tarafı kasıp kavuruyor. Gençler günah bataklığına saplanıyor. Her geçen gün biraz daha biz kendimizden uzaklaşıyoruz. İnancımızdan uzaklaşıyoruz. Kendimizi değil, Batı'yı; Batı'nın o pis değerlerini yaşıyoruz. O günahkarlığı yaşıyoruz. HÜDA PAR'ın amacı, toplumun bu kötü gidişatını durdurmak, toplumu Allah'a yakınlaştırmaktır, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi kim varsa bu topraklarda yaşayan herkesi kardeş yapmaktır. İslam şemsiyesi altında birlik ve beraberliği tesis etmektir. Yine dikkat ederseniz siyaset kurumu içerisinde HÜDAP PAR bir yıldız gibi ayrıştı, belirgin bir fark ortaya koydu. Tek başına ön plana çıktı. Herkesin umudu bugün HÜDA PAR'dır."

Ailevi sorunlara karşı arabulucuk sistemi önerisi

Aileyi koruma için konulan yasaları eleştiren Demir, "Evlilikler azalmış. Kadının beyanını esas alıyorlar. Bir yasa getirmişler. Aileyi korumak adı altında ama aileyi darmadağın eden, evliliklerini bitiren bir yasa. Bir adam, eşine 'öf' derse hemen polisi arayıp mahkeme, savcı aile içerisine koyulur. Hemen evden uzaklaştırma ve boşanma! Polisin, savcının mahkemenin girdiği bir aile içerisinden o ailenin muhafaza edilmesi mümkün değil. Bir arabuluculuk sistemi olsun, bir heyet olsun. Bizim bir örfümüz var. Bir aile içerisinde sorun çıktığı zaman iki tarafın da büyükleri ak sakallılar araya girer, barıştırır, aileyi kurtarır. Ama şimdi özellikle büyüklerin araya girmemesi için hemen savcı, polisi devreye koyuyorlar. KADES diyen bir şey imal etmişler. Oraya müracaat eden herkesin ailesi gidiyor. Bak ailemiz gidiyor. Biz defalarca yıllardan beri uğraşıyoruz. Aile sistemi içerisinde bir arabulucu komisyon olsun. Bu arabulucu komisyon mahkeme açılabilir. 'Bu aile artık kurtarılamaz, boşansın' demeyene kadar dava açılmasın diyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.