HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade  Demir: Geçmişinden ve değerlerinden habersiz bir nesil yetişiyor

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir: Geçmişinden ve değerlerinden habersiz bir nesil yetişiyor

"Gençlik Haftası" kapsamında Bursa İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği programda gençlere hitap eden HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, zamanın iyi değerlendirilmesi ve değerlerden kopuk yaşanmaması gerektiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından 23-30 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Türkiye geneli çeşitli programlar düzenleniyor.

Bu yıl gençlik etkinliklerinin teması "Umut Sende" olarak belirlendi.

HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları, "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında, Merkez Osmangazi Ördekli Kültür Merkezi'nde HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir'in katılımıyla bir program düzenledi.

Program Yunus Ulaşkı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Söğüt, "Genel merkezimiz tarafından 23-30 Ekim tarihleri arasında 'Gençlik Haftası' olarak belirlenen bu süreçte inşallah birçok etkinliğe imza atacağız. Gençlik Haftası münasebetiyle Bursa'mızın farklı ilçelerinde çeşitli spor etkinliklerinde turnuvalar ve film izleme programlarımız olacaktır." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir de bir konuşma gerçekleştirdi.

Demir, telefon ve tablet başında zaman tüketen, kendi geçmişinden, değerlerinden haberdar olmayan, bilmeyen, tanımayan bir nesil yetiştirilmek istendiğine dikkat çekti.


"Emperyalistlerin hedefi özellikle gençleri boş şeylerle meşgul etmektir"

Dünyayı yöneten ve sömüren "üst aklın", emperyalistlerin ve küfrün gençlere yönelttiği tehditlerin görülmesi ve önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Demir, "Onların yapmaya çalıştığı şey; insanımızı, özellikle gençlerimizi ve herkesi boş şeylerle meşgul etmektir. Akıllarını, izanlarını almak ve nefsin, zevkin, heva ve hevesin kölesi haline getirmektir. Genel anlamda toplumumuzun gençlerine bakın robot gibiler. Ahlak, akıl, hayat, erdem, ahiret, ölüm nedir bilmezler. Peygamber, cennet, cehennem, din, şeriat… bunların hiçbirini bilmiyorlar. Bilseler bile ya babasından, dedesinden duymuş veya din kültürü öğretmeninden duymuş ve maalesef ne anlama geldiğini, bunların neler ifade ettiğini bilmeyen bir yarattık haline gelmişler." diye belirtti.


"Hiçbir şeyden haberdar olmayan, bilmeyen, tanımayan bir nesil yetişiyor"

İnsan ile hayvan arasında akıl farkı olduğuna vurgu yapan Demir, "Bütün dünyayı ve tüm İslam ümmetini hiçbir şeyin farkında olmayan insanlara dönüştürmek istiyorlar… proje budur. Topluma bir bakın başarılı oluyorlar mı? Olmuyorlar mı? Sabahtan akşama kadar telefon ve tabletlerin başında, kendi geçmişlerinden, değerlerinden, saygın insanlarından, peygamberlerinden, sahabelerinden ya da kendi ailesinin büyüklerinden hiç birisinden haberdar olmayan, bilmeyen, tanımayan bir nesil yetişiyor. Ve maalesef dünyadaki bütün şarkıcıları ve sosyal medya fenomenlerinin hepsini ise bilirler." dedi.

"Bizim rol modelimiz Resulullah Aleyhisselam ve sahabeleridir"

Demir, "Bizim rol modelimiz, örnek aldığımız, onlara kendimizi benzetip onlar gibi olmaya çalıştığımız kimler olmalı? Resulullah Aleyhisselam, sahabeler, ailelerimizin büyükleri ve toplumumuzun saygın insanları, velilerimiz, akademisyenlerimiz, geçmişte bizim değerlerimizle uyumlu, topluma hizmet eden, kendilerini topluma adayan büyüklerimizdir. Bizim rol model ve fenomenlerimiz bunlardır." diye konuştu.

Düzenlenen gençlik programı, katılım sağlayan gençler arasında çekilen kitap çekilişiyle son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.