HÜDA PAR halkla kaynaşmayı sürdürüyor

HÜDA PAR halkla kaynaşmayı sürdürüyor

HÜDA PAR Diyarbakır Çermik İlçe Teşkilatı verdiği iftar yemeğinde ilçe halkı ile aynı sofrada buluştu.

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Çermik İlçe Teşkilatı, ilçe halkıyla iftar programında buluştu. Bir okulun bahçesinde verilen iftar yemeğine, Diyarbakır HÜDA PAR İl Teşkilatı Başkanı Vedat Turgut, HÜDA PAR İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit ve çok sayıda misafir katıldı.

 

Program, okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Çermik İlahi Grubu'nun okuduğu mevlit ve seslendirdiği ilahiler katılımcılara duygulu anlat yaşattı.

 

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut HÜDA -PAR'ı kurma gayelerini, "Halkı, Rabbı bir olan, Peygamberi bir olan, Kitabı, yolu bir olan ve düsturu bir olan değerler üzerinde buluşturmak ve kaynaştırmak" olarak açıkladı.

 

Ramazan boyunca verdikleri iftarlarda halkla bir araya geldiklerini ifade eden Turgut, " Bu iftarlarda halkımızla tanıştık. Halkımızı sevdiğimizi şu Çermik'te bir kez daha deklare ediyoruz. Ben burada siyasetten demeç vermeyeceğim. Zaten HÜDA-PAR'ın amacı önce Allah'ı sonra da halkımızı razı etmektir" dedi.

 

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit ise misafirlere davete icabet ettiklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Ramazan ayının sonlarına doğru geldiğimiz bu günlerde böyle bir iftar yemeğinin vermemizdeki amaç partimizin üye, gönüldaş ve siz değerli hemşerilerimizle tanışmaktır. Allah Teâlâ tutmuş olduğunuz oruçları, verdiğiniz iftarları, zekâtları, fidyeleri izzeti dergâhında kabul etsin'' temennisinde bulundu.

 

İftar programı, yemek duasının ardından, Mısır'da darbeciler tarafından katledilenler için kılınan gıyabi cenaze namazı ile son buldu. (Mehmet Akarsu-İLKHA )

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.