HÜDA PAR heyeti "90'lı yılları hatırlatan ev baskınıyla" mağdur edilen aileyi ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti "90'lı yılları hatırlatan ev baskınıyla" mağdur edilen aileyi ziyaret etti

HÜDA PAR Diyarbakır Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, Hazro'da özel harekât polisleri tarafından evleri hukuksuz bir şekilde basılarak mağdur edilen aileyi ziyaret etti.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde evleri özel harekât polisleri tarafından basılarak mağdur edilen Dalgalı ailesini ziyaret eden Şenol ve beraberindeki heyet, aile fertlerini dinledi ve hukuksuzluğun yaşandığı evde incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemelerden sonra konuya ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Şenol, ilçede yaşanan hak ihlallerini kamuoyuna duyurmak ve olaya karşı tepkilerini göstermek amacıyla mağdur aileyi ziyaret ettiklerini söyledi.

"Eşinin ve çocuklarının gözü önünde darp ediliyor"

Hukuksuzluğun yaşandığı olay hakkında bilgi veren Şenol, "Olay 3-4 gün önce meydana geldi. Sabaha karşı 04.00 sıralarında Emniyet teşkilatından, ellerinde arama belgesi olmaksızın, kapı çalınmadan içeri giriliyor. Kapılar koçbaşı ile kırılıyor. Bu kötü eylemde çocukların ve kadınların mahremiyeti gözletilmiyor. Çok acı ve yaşanmaması gereken bir olay olduğu için anlatmakta zorlanıyoruz ve vicdanımız da bu durumu kabul etmiyor. Gece yarısı kapılar kırılarak içeri girilip içeride bulunan bayanların üstlerini müsait etmelerine bile izin verilmiyor. Evin beyi ise eşinin ve çocuklarının gözü önünde yere yatırılıyor, dipçiklerle darp ediliyor, ayakları eziliyor, böylece alıkonuluyorlar." dedi.

Baskın sırasında 78 yaşındaki Emin Dalgalı'nın feryatlarına kimsenin kulak asmadığını belirten Şenol, "Emin amcayla dalga geçilerek 'Gel çocuğunu kurtar kurtarabiliyorsan!' diye karşılık verilmiş. Emin Amcamız ise ellerini havaya kaldırıp 'Sizleri Allah'a havale ediyorum.'  demesine rağmen bu durum baskını yapan kişilerin vicdanını sızlatmamış maalesef. Evde bulunan gelinlerinin korkudan ağlayan çocuğuyla ilgilenmesine hatta çocuğun altını değiştirmesine bile izin vermemişler." şeklinde konuştu.

"HÜDA PAR olarak bu olayın hukuki takipçisi olacağız"

Yaşanan olayın 90'lı yılarda evlere yapılan baskınları hatırlattığını ifade eden Şenol, "Bu mazlum ailenin sesini kimse duymak istemedi. Olayın üstünü kapatmak istediler. HÜDA PAR olarak bu insanların onurunu ve haklarını korumak adına bu ailenin yanında olacağız. Onlara destek vereceğimizi de deklare ediyoruz." dedi.

İnsan haklarından bahsettiğimiz bu dönemde halen 90'lı yılların hasretini çeken bazı kesimlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Şenol, "Öncelikle yetkilileri göreve davet ediyoruz. Yaşanan olayda kimin suçu varsa, kimin dahli varsa bunların bir an evvel ortaya çıkarılması ve hukuksuzluğu yapanların cezalandırılması gerekir. Ayrıca gönlü kırılan bu ailemizden bir an önce özür dilenmelidir. Bu olay başka yerlere çekilmeden bizzat yetkililerin adım atmasını bekliyoruz. Biz buradaki olayı rapor olarak genel merkezimize de ileteceğiz ve olayın hukuki olarak da takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.


HÜDA PAR heyeti

HÜDA PAR heyeti

HÜDA PAR heyeti

HÜDA PAR heyeti

HÜDA PAR heyeti

HÜDA PAR heyeti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.