HÜDA PAR heyeti Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı

HÜDA PAR heyeti Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun Atatürk Havalimanı'nda 4'üncüsünü düzenlediği Etnospor Kültür Festivali'ne katıldı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun Atatürk Havalimanı'nda 4'üncüsünü düzenlediği Etnospor Kültür Festivali'ne HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük beraberlerindeki heyetle birlikte ziyarette bulundu.

Etkinlik alanında kurulan çadırları gezen heyet, alanda kurulan çeşitli etkinliklere katıldı. HÜDA PAR Heyeti ziyarette unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynadı. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük'ün oynadığı mangala oyunundan kazanan çıkmadı.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, “Düzenlenen bu tür festivaller elbette önemlidir. Özellikle de modernitenin içerisinde sıkışıp kalmış ve aynı zamanda tabiri caizse ruhunun nefes almadığı toplumlar için bu kapsamda düzenlenen etkinlikler, hem insanların birbirine dokunması hem de hissederek eğlenmesi, spor yapması ve bazı yaşam biçimlerini ortaya koyması açısından önemli etkinliklerdir." dedi.

Şahin, açıklamanın devamında, "Hayat haline gelmiş etkinliklerin tekrardan gündemleştirilmesi, tanıtılması ve bu konuda farkındalık oluşturmak toplumumuz adına önemli adımlardır. Biz de bugün özellikle bu etkinliği yerinde görmek ve bu tür etkinlikleri destekleme noktasındaki duruşumuzu ortaya koymak için ziyarette bulunduk. Dijital çağın oluşturduğu fikriyattan uzak bir nesle doğru gidişimiz dikkate alındığında bu tarz etkinlikler daha çok anlam kazanmaktadır. Kültürel emperyalizmin yerli olmayan ve toplumu ifsat eden oyunlarını dikkate aldığımızda kadim kültürlerden beslenen ve meşru dairede olup inanç değerlerimize aykırı olmayan bu etkinlikleri önemsiyoruz. Katılım gösteren ülkelerin ve toplulukların her yıl artarak devam etmesi karşısında bu tür etkinliklerin etnik kimlik siyasetinin gölgesinde kalmaması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Açılan çadırları gezerek halkla sohbet eden HÜDA PAR heyeti daha sonra alandan ayrıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.