HÜDA PAR heyeti Malatya'daki depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti, Malatya'da bulunan konteyner kent ve köylerdeki depremzedeleri bayramın 3'üncü gününde ziyaret etti.

Depremin ilk gününden itibaren sahada olan HÜDA PAR, bayramda Malatya'da depremzedeleri yalnız bırakmadı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Şehmus Tanrıkulu ve Hamdullah Tasalı beraberlerindeki heyetle birlikte Malatya'da bulunan konteyner kent ve bazı köylerdeki depremzedelerle bayramlaşıp sorunlarını dinledi.


Sevinçle karşılanan HÜDA PAR heyeti, depremzedelerle bayramlaşıp hasbihal etti.

Ziyarette; HÜDA PAR'ın Cumhur ittifakına desteğinin olumlu ve yerinde bir karar olduğunu dile getiren depremzedeler, birlikte daha güçlü bir Türkiye için alınan kararın sevindirici ve önemli olduğuna vurgu yaptılar.

HÜDA PAR heyeti, çocuklarla özel ilgilenip taleplerini dinledi. Bölgedeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, ziyaret sonrası bölgedeki çalışmalar ve eksiklikler hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bölgede çözülebilecek bazı sorunlar tespit ettik, takipçisi olacağız"

download.png

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şehmus Tanrıkulu, "Bilindiği gibi ülkemiz büyük bir depremle -11 ilimizi etkileyen ve 50 bini aşkın vatandaşımızı kaybettiğimiz- büyük bir afetle karşı karşıya kaldı. Bizler de Ramazan Bayramı'nda depremzede kardeşlerimizi ziyaret edip hem bayramlarını tebrik etmek hem de varsa sorun ve sıkıntılarını dinlemek, çözebildiklerimizi çözmeye çalışmak üzere Malatya'ya geldik. Depremden etkilenen bölgelerde ise farklı arkadaşlarımızla eş zamanlı ziyaretlerimiz sürmektedir. Bizler de yeni kurulan 868 adetten oluşan bir konteyner kente geldik. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, bunlardan 400'e yakını faal bir şekilde kullanılmaktadır. Burada olan kardeşlerimizi ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinledik. Bize gelen sorunlar içerisinde en çok elektrik sorununun olması, televizyon ve internet ağı olmaması ve bazı tesisat sorunlarının olduğu yönünde idi. Bunlar da zaman içerisinde çözülebilecek hususlar olduğuna inanıyoruz. Bu sorunları ilgili yerlere iletip takipçisi olacağız inşallah. Tekrardan geçmiş olsun." şeklinde konuştu.

Depremzedelerle bayramlaşan HÜDA PAR heyetin bölgeden ayrıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.