HÜDA PAR heyeti roketle vurulan camiyi ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti roketle vurulan camiyi ziyaret etti

HÜDA PAR Kilis ve Gaziantep İl Başkanlığı’ndan bir heyet, Suriye'nin Afrin kentinden atılan roketin isabet ettiği Kilis’teki tarihi camide hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Kilis İl Başkan Yardımcısı Hamit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı İsmet Alpaslan, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki heyet, Suriye'nin Afrin kentinden atılan roketin isabet ettiği Kilis’teki tarihi camilerden olan üç asırlık Çalık Camisinde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Çarşamba günü, akşam namazı esnasında Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından ateşlenen roketlerden biri Kilis Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi Çalık Camisine isabet etmesi sonucu akşam namazı için camide bulunanlardan biri Türkiye vatandaşı diğeri ise Suriyeli 2 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Hain saldırıda hayatını kaybeden Muzaffer Aydemir (72) ile Suriyeli Tarık Tabbak (28) ailelerine taziye ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Kilis ve Gaziantep heyeti, aileleri ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Ziyaretlerde acılı ailelere başsağlığı dileyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, sabır temennisinde bulundu.

Heyet, daha sonra roketle vurulan tarihi Çalık Camisinde incelemelerde bulundu.

Yaptıkları taziye ziyaretleri ve incelemeleri hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

 “Asıl bataklığın ABD ve emperyalizm olduğunu unutmamak gerekiyor”

“Başta büyük şeytan Amerika olmak üzere emperyalist batılı ülkeler İslam coğrafyasına ‘adalet, barış ve özgürlük’ adına geldikleri günden bu yana maalesef Müslümanlar rahat yüzü görmedi” diyen Erat, şunları söyledi:

“İslam devletlerini, şehirlerini ifsat ve işgal ettiler. Bu defa maalesef Kilis’te de üç asırlık tarihi camiyi hedef aldılar. 19 Nisan 2016 yılında da biz yine Kilis’e gelmiştik ve o günde yine Kilis’te bir camiye füze isabet etmişti, yaralı insanlar vardı. O zaman füzeyi DEAŞ atmıştı. Bugün de yine bir camiye isabet eden bir roket sebebiyle Kilis’e geldik. Üç asırlık bu camide biri Suriyeli, diğeri ise Türkiye vatandaşı olmak üzere iki kişi şehit olmuş, on bir kişi yaralanmış. Elbette ki sivrisineklerle uğraşmak lazım. Fakat asıl bataklığın ABD, emperyalizmi olduğunu unutmamak gerekiyor. Emperyalizm,  ABD, Batı ve NATO bu topraklardan tamamen kopartılıp defedildiği gün, inanıyoruz ki bu sorunlar kökten çözülmüş olacaktır. Aksi takdirde örgütleri bu şekilde bertaraf edemeyiz. Çünkü bunlar sürekli birilerini üretiyorlar. Sürekli İslam ülkelerini ve halklarını terörize ediyorlar. Dolayısıyla da bu bataklığı kurutmanın yolu da emperyalist ülkeleri buradan defetmektir.”

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı ve sabır dileyen Erat, yaralananlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“Allah’ın evinde insanların başına füze düşüyorsa bu üzüntü vericidir”

“Dileriz ki bu son saldırı olur.” Erat, masum ve sivil insanların bu savaştan zarar görmemelerini temenni etti.

Erat, konuşmasını şöyle bitirdi: “İnsanın kendini en güvende hissettiği yer elbette ki evlerdir, evler içerisinde de en güvenilir yer mutlaka Allah’ın evidir. Allah’ın evinde insanların başına füzeler düşüyorsa bu gerçekten çok üzüntü vericidir. Dileriz ki bir daha bu tür olaylar yaşanmaz, sivil insanlar bundan zarar görmezler.”

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler