HÜDA PAR heyeti sel felaketinin yaşandığı bölgede

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın ve beraberlerindeki heyetle birlikte, sel felaketinin yaşandığı Adıyaman’ın Tut ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldılar.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da aşırı yağışın neden olduğu sel felaketinde şu ana kadar 13 kişi hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel felaketi yaşanıyor.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde sele kapılarak vefat eden vatandaşların arama çalışmalarına katılan HÜDA PAR heyeti, selde kaybolan vatandaşlara bir an önce sağ ulaşılması temennisinde bulundular.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, depremin ardından sel felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını, acı üzerine acı yaşadıklarını söyledi.


Aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığını belirten Yetiş, arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

Yetiş, “37 gün önce yaşanan deprem felaketinin ardında Adıyaman bir felaket daha yaşadı. Dünden beri yoğun bir yağış vardı. Gece boyunca devam eden şiddetli yağışlar sel felaketine dönüştü. Adıyaman merkez ve özellikle kırsal köy ve ilçelerinde olduğu gibi Tut ilçemizde de bir felaket yaşandı. Şu anda bulunduğumuz noktada heyelan ve sel oluşmuş. Sabah saatlerinden itibaren burayla irtibat kurmaya çalıştık. Edindiğimiz bilgilere göre 4 kişinin kaybolduğu bunlardan Emine Sarıkaya ile 60 yaşındaki bayanın cenazelerine ulaşıldı. Zeynep Tekdal isimli bir hemşire ile 2 yaşındaki kızı Zeynep Tekdal’ın arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.”

Hem deprem hem de sel felaketiyle Adıyaman halkının acı üzerine acı yaşandığını belirten Yetiş, depremde kurtulduktan sonra Tekirdağ’a giden ve yeniden Adıyaman’a gelerek konteynırda kalan hemşire ve kızının şu anda sel felaketinde arandığını söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.