HÜDA PAR heyetinden Diyarbakır'da esnaf ziyareti

HÜDA PAR heyetinden Diyarbakır'da esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Bağcılar Mahallesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Merkeze bağlı Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu, Bağlar ilçe Başkanı Orhan Zeren ve beraberindeki heyet, esnafın yaşadığı mağduriyetleri dinledi.

Salgın sürecinden dolayı iş yapamadıklarını ve devletin desteklerinin yetersiz olduğunu ifade eden Bağcılar esnafı, sıkıntılı geçen bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayıp ziyaret eden HÜDA PAR heyetine teşekkür ettiler.

Daha önceden hükümete esnafın sorun ve sıkıntılarını ilettiklerini, ancak esnafın hâlen sıkıntı yaşadığını ifade eden Tanrıkulu, yaşanan bu sıkıntıların çözümünün HÜDAPAR ile gerçekleşeceğini söyledi.

"Yaşanan zamların devamlı olması vatandaşı mağdur ediyor"

Esnafın art arda yapılan zamlardan dolayı büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Tanrıkulu, "Bugün arkadaşlarımız ile beraber Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulunduk. Esnafımızın sorun, sıkıntı ve önerilerini dinledik. Genel olarak esnaflarımızın dile getirdikleri sıkıntı ve şikâyetler, ekonomi ve işsizlik olarak ön plana çıkıyor. Yaşanan bir diğer önemli konu ise ülkemizde yaşanan zamların devamlı ve art arda olması yönündedir. Vatandaşımız aldıkları bir ürünün aynısını ikinci bir defa aynı fiyata alamadıklarını ve bu nedenle iş yapamadıkları için ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler." dedi.

"Hükümet esnafı bankalara ve faize muhtaç bir hale getirmemelidir"

Esnafın ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ve yaşanan sıkıntıların ancak HÜDAPAR ile çözülebileceğini ifade eden Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bununla ilgili olarak hükümete daha önceden esnaflarımızın sorun ve sıkıntılarının çözümü hususunda bazı taleplerde bulunmuştuk. Ama görüyoruz ki maalesef bu salgın sürecinde esnafımızın sorun ve sıkıntılarının çözümü açısında hükümetin atmış oldukları adımların yetersiz olduğunu gördük. Bu nedenle hükümet yapmış oldukları yardımları ve atmış oldukları adımları bir daha gözden geçirmeli, esnafı bankalara ve faize muhtaç hale getirmemelidir. Bunun içinde gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.