HÜDA PAR: İslam ülkeleri saldırmazlık anlaşması yapmalıdır

HÜDA PAR: İslam ülkeleri saldırmazlık anlaşması yapmalıdır

HÜDA PAR, Suud rejimine ait "Saudi Aramco" tesislerine yönelik saldırının “Yemen politikasının bir sonucu” olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin "saldırmazlık anlaşması" yapmaları gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco'nun tesislerine yönelik saldırıyı "savaş için bahane” olarak tanımlayan HÜDA PAR Genel Merkezi, Müslüman devletlerin yöneticilerine de çağrıda bulunarak, “İslam ülkelerinin imzalayacağı bir saldırmazlık anlaşması acilen hayata geçirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR, Suud Krallığı’na ait Aramco petrol tesislerine düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ABD, geçtiğimiz Mayıs ayında tek taraflı olarak nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamış ve İran’a karşı ekonomik yaptırımları yeniden devreye sokmuştu. Bu süreçte bölgedeki enerji alt yapısına yönelik düzenlenen sabotajlardan İran sorumlu tutulmuştu. Son olarak Suud Krallığı’na ait petrol tesislerine yönelik düzenlenen saldırı da İran’a mal edilmekte ve ABD tarafından söz konusu saldırının, savaş sebebi olarak kabul edildiğine dair açıklamalar yapılmaktadır. ABD’ye ait Patriot hava savunma sistemlerinin önlemekte yetersiz kaldığı saldırının ardından Suud Krallığı, ABD’den bölgeye ilave asker talep etmiştir. Saldırı, Suud Krallığı’nın Yemen politikasının bir sonucu olup; İran ile ilişkilendirilmesi askeri müdahale için bahane niteliğindedir.” dedi.

“Bölge ülkeleri arasındaki rekabet yüzbinlerce mazlum insanın hayatına mal oluyor”

Değerlendirmede, “Bölge ülkeleri arasında ideolojik, mezhepsel ve ekonomik rekabetin Suriye, Yemen, Libya gibi ülkelerde vekâlet savaşına dönüştüğü ve yüzbinlerce mazlum insanın hayatına mal olduğu görülmektedir. Buna rağmen bazı bölge ülkeleri çatışma sahasını genişletmeye yönelik emperyalist politikalara alet olmakta ve emperyalist güçler İslam ülkelerini birbirlerinden korumak için bölgeye davet edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

“İslam ülkelerinin imzalayacağı bir saldırmazlık anlaşması acilen hayata geçirilmeli”

Yabancı güçlerin bölgeden tasfiyesinin ve vekâlet savaşlarının bir an önce sona erdirilmesinin önemine vurgu yapılan değerlendirmede; “Bölgede kalıcı ekonomik ve siyasi istikrarı sağlamanın yolu yabancı güçlerin bölgeden tasfiyesini sağlamak ve askeri yöntemlerle sürdürülen vekalet savaşlarının sona erdirilmesidir. İslam ülkeleri aralarındaki sorunları emperyalistlerin müdahalelerine meydan vermeden adalet temelinde diyalog ile çözmenin yollarını aramalıdır. Bütün İslam ülkelerinin imzalayacağı bir saldırmazlık anlaşması acilen hayata geçirilmelidir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.