HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından Doğu Türkistanlı aileye ziyaret

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından Doğu Türkistanlı aileye ziyaret

​HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyetle birlikte eşleri Çin zindanlarında olan Doğu Türkistanlı aileleri ziyaret etti.

Namaz ve ibadetin yasak olduğu, her eve Çinli birisinin zorla yerleştirildiği, milyonlarca insanın Nazi türü toplama kamplarında şiddet ve asimilasyona uğradığı Doğu Türkistan’da zulüm tüm şiddetiyle devam ediyor.

40 milyona yakın nüfusa sahip olan mazlum coğrafyada yaşanan zulümler kelimelerle ifade edilemeyecek boyutlara ulaşmış durumda. Komünist Çin hükümeti, dinlerini yaşamak isteyen Doğu Türkistanlı Müslümanları topladığı kamplarda "Meslek edindirme" adı altında inançlarından uzaklaştırıyor. Eşleri cezaevlerinde olan ve yıllardır kendilerinden haber alamayan doğu Türkistanlı kadınlar, Türkiye’ye sığınarak yaşamlarını ve dinlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, zor şartlar altında yaşamaya çalışan, maddi ve manevi sıkıntılarla mücadele eden Doğu Türkistanlı ailelere destek olmak için bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Yapılan ziyaretler çerçevesinde önceliği eşleri zindanda olan ailelere veren heyet, ardından 5,5 yıldır cezaevinde olup yakın zamanda serbest bırakılan Yasin Ömer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Cezaevinden çıkan Yasin Ömer’in ailesini yalnız bırakmamak ve manevi destek vermek amacıyla geçen Ramazan ayında evlerine giderek birlikte iftar yapan Elibüyük, Ramazan ayında ailenin hüznüne ortak olmuşlardı. Bugün ise yaptıkları ziyaretle sevinçlerine ortak oldular.

Ziyaret esnasında konuşan Elibüyük, parti olarak manevi ve hukuki anlamda yardımlarını sürdüreceklerini ve yardım kuruluşları vasıtasıyla da kendilerine yardım ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Elibüyük, "Müslümanların birbirleri üzerinde olan haklarını yerine getirmek farzdır. Ellerinde imkân olup da bunu yerine getirmeyenler Allah katında vebal taşırlar. Bu noktada mağduriyetleri mümkün mertebe kamuoyuna mal etmeye çalışıyoruz. Hükümet nezdinde de bunlara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Partimizin genel merkezinden gelen arkadaşlarımız Doğu Türkistanlı aileleri ziyaret ederek yaptıkları görüşmeleri rapor haline getirdi ve bunu hükümet nezdinde dillendirecekler." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler