HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'ndan Kürtçe dil seçimine çağrı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'ndan Kürtçe dil seçimine çağrı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, parti genel merkezi tarafından başlatılan "Anadiimi Seçiyorum" kampanyası kapsamında okullarda tercih edilebilen Kurmancî ve Zazaki dillerinin seçilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul'da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Fatih, Esenyurt, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Şişli gibi birçok ilçede pankart asarak seçmeli dillerin tercih edilmesi çağrısında bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tahir Kızmaz, her dilin Allah'ın bir ayeti olduğunu, eşit değerde olan dillerin konuşulup öğrenilerek yaşatılması gerektiğini söyledi.

Yapılan seçmeli ders çağrısı ile ilgili İLKHA muhabirine yazılı açıklama yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tahir Kızmaz, "Dil Allah'ın ayetlerinden bir ayettir. İnsanın kimliği ve kişiliğini oluşturan önemli bir değerdir. Elbette bütün diller aynı değerdedir ve korunması gerekir. İstanbul'a çeşitli sebeplerle taşınmış ve yerleşmiş milyonlarca Kürt var. Burada anadillerini ciddi şekilde öğrenemedikleri, konuşamadıkları için dillerini kaybetmekle karşı karşıya kalmış durumdalar. Dil de Allah'ın insanlara verdiği diğer nimetler gibi bir nimettir. Onun için dilimize konuşarak ve yaşatarak sahip çıkmalıyız. Bu sebeple okullarda seçmeli olarak sunulan Kurmancî ve Zazaki dillerini seçerek mutlaka dilimizi öğrenmek ve yaşatmak için sunulan bu imkândan istifade edilmelidir. Genel merkezimizin başlattığı 'Anadiline Sahip Çık!' kampanyası çerçevesinde Kürtlerin yoğun olduğu Fatih, Küçükçekmece, Beyoğlu, Şişli ve Esenyurt'ta Kurmancî ve Zazaki pankartlar astırarak halkımıza çocuklarına okullarda anadillerini seçtirme çağrısında bulunduk." dedi.

Seçmeli dil dersi, 19 Şubat'a kadar tercih edilebilecek. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum