​HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları "Bahar Şenlikleri" etkinliklerinin finalini düzenledi

​HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları "Bahar Şenlikleri" etkinliklerinin finalini düzenledi

​HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları, "Bahar Etkinlikleri" kapsamında bu ayda gençlere yönelik kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında düzenlediği etkinliklerin finalini Anadolu ve Avrupa Yakası’nda gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı’nın mayıs ayı boyunca, "Bahar Şenlikleri" etkinlikleri kapsamında; düzenlediği etkinlikler, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda eş zamanlı düzenlenen pikniklerle son buldu.

Anadolu Yakası final etkinliğine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, Avrupa Yakası’nda ise HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Aslan: "Çok yönlü propaganda altındayız ve buna mukabil bir şeyler geliştirmemiz lazım"

Anadolu Yakası programında gençlere hitap eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, "Gençlik dönemini iyi geçirenler, yaşlılık dönemini de o çizgide devam ettirebiliyorlar. Allah’ın ‘sakın ha sadece Müslüman olarak ölünüz’ diye ifade ettiği gibi gençlik evrelerini iyi geçirenler Allah’ın istediği hal üzere Allah’a varıyorlar. Herkes gençlik evresiyle ilgileniyor; bizim Müslüman siyasetçiler veya Müslüman bireyler olarak bizim de bu evreyle ilgilenmemiz gerekmektedir. Bunun üzerine çalışma yapmamız gerekmektedir. Bugün gençler olarak birçok yönlü propaganda altındayız ve buna mukabil bir şeyler geliştirmemiz lazım. Bugün İstanbul’un fethidir. 6 Nisan’dan 29 Nisan’a kadar İstanbul’u kuşatmasından sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul fethedildi. Kaç yaşındaydı? Daha gencecik yaştaydı. Sahabe hayatına bakıyorsunuz aynı şekildedir. Musab Bin Umeyr Birinci Akabe Biatı’ndan sonra Peygamberimiz tarafından gönderiliyor ve Medine’ye gidiyor yaşı 25’tir. 24-25 yaşlarında bir genç bir sene sonra döndüğünde ve Peygamberimize; ‘Ya Resulullah çalmadığım kapı, tebliğ etmediğim bir kişi bırakmadım’ diyor. Genç sahabeler tabiri yerindeyse işi götürüyordu. Dolayısıyla bugünkü gençler böyle âtıl duracağız ve hala zamanımız var, biz 30-40 yaşına geldikten sonra anca çalışırız, ibadet ederiz diyemezsiniz." dedi.

Programın Avrupa Yakası etabında Konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ise, "HÜDA PAR’ın yüklenmiş olduğu misyon, görev, vazife son derece ulvi ve kutsi bir vazifedir. Bizlerde böyle bir dava ile müşerref olmaktan dolayı Rabbimize sonsuz hamd u senalar ediyoruz. Bakın bugün gençlik belaların, fuhşiyatın, uyuşturucunun, alkolün, türlü türlü ifsad projelerinin pençesinde kıvranırken hamd olsun biz böyle bir ulvi, mukaddes ve bize dünyada da mutluluk verecek ama en önemlisi ahirette kurtuluşumuza vesile olacak bir davanın, partinin çalışmaları içinde yer alıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler