HÜDA PAR "ittifak" gündemiyle toplandı

HÜDA PAR "ittifak" gündemiyle toplandı

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu, Cumhur İttifakı gündemiyle Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığında toplandı. Yapıcıoğlu'nun toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu, Diyarbakır'da Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının ana gündem maddesi 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler ile partinin Cumhur İttifakına katılıp katılmayacağı konuları olacak. Toplantıda ayrıca partinin deprem bölgesindeki çalışmaları ele alınacak.

Toplantının ardından Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun basın açıklaması yapması bekleniyor.

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: "İttifak görüşmelerinde şu ana kadar olumsuz bir durum yok"

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, dün bir TV programında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını hatırlattı.

İttifak görüşmelerine değinen Ramanlı, "Birkaç ay öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Sayın Genel Başkanımıza seçimlerden birlikte hareket etme teklifi gelmişti. Biz bunun somutlaşmasını bekledik, nihayetinde belli aşamalardan sonra somut teklifler gelmeye başladı. Yetkili kurullarımızı komisyonlar oluşturarak her iki parti bu görüşmeleri devam ettiriyordu. 6 Şubat'taki deprem vesilesiyle bu görüşmeler askıya alınmıştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde görüşmeler yeniden hız kazandı, belli bir aşamaya gelindi. Zaten bizim 11 Mart'ta Başkanlık Divanı toplantımız vardı. Önerileri, teklifleri gelinen aşamayı Genel Başkanımız bizlerle paylaşacak. Divandan sonra, eğer bir karara varmış olursak kamuoyuna bunu deklare edeceğiz. İttifak görüşmelerinde şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Şayet iradeler uyuşursa biz ittifak kararımızı kamuoyu ile paylaşmış olacağız." diye konuştu.

"İttifakta anlaşmamamız şu anda çok zayıf bir ihtimal"

Ramanlı, "İttifakta anlaşmamamız halinde bile, ki bu şu anda çok zayıf bir ihtimal, ama öyle bir şey olacaksa biz yine mevcut adayları değerlendirir; memleket için, millet için hangi adayın daha hayırlı hizmet edeceğine kanaat edersek onun arkasında durur, ona desteğimizi vermekten geri durmayacağız elbette." diye ekledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.