HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Çalhan’dan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Çalhan’dan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan, Kurban Bayramı ve Coronavirus kapsamında kentte alınacak tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan yaptığı açıklamada tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, Coronavirus nedeni ile yerel yönetimlerin alması gereken tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalhan, “Bizlere bir bayram sevincini daha yaşatan yüce Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Kurban, insanın Allah’a yakınlaşmak amacıyla yerine getirdiği bir ibadettir. Kurban, Allah için her şeyinden, en önemlisi de nefsinin bencil istek ve tutkularından arınmaktır. Kurban, en yakınını dahi feda edebilecek kadar yüreği Allah aşkı ile dolu olan Hazreti İbrahim’in mübarek hatırasıdır. Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden biri olan bir Kurban Bayramı'na kavuşmanın buruk da olsa sevinci içerisindeyiz. Kuşkusuz bayramlar sevinç mutluluk ve paylaşım günleridir. Yaşadığımız acılar bu sevinç ve mutluluklara halel getirse de gölge düşürse de Allah’a ve şiarlarına saygının bir gereği olarak genelde tüm Müslümanların özelde tüm hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

“Halkımızın huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirebilmesi için belediyelerin üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesi gerekir.”

Kayseri halkının huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi için belediyelerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Çalhan, “Halkımızın huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirebilmesi için belediyelerin üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmesi gerekir. Kurban satış ve kesim yerlerini, camilerin ve mezarlıkların temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını, camilerin halı, ayakkabılık, aydınlatma düğmeleri, kapı kolları gibi sık dokunulan yerlerinde dezenfeksiyon işlemlerinin büyük bir titizlikle yapılması gerekir. Mezarlıkların ilaçlama, ot ve çimlerinin biçilerek temizlenmesi çalışmalarını önceden bitirmeleri gerekir.” ifadelerine yer verdi.

“Bayram ziyaretleri ve çay toplanmaları mümkün mertebe bir müddet ertelenmelidir”

Son olarak vatandaşlara da çağrıda bulunan Çalhan, “Hemşerilerimizden ricamız, huzurlu ve sağlıklı bir bayram için Sağlık Bakanlığının ve İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan çağrılara kulak verip, sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımına dikkat etmeleridir. Bayram ziyaretleri ve çay toplanmaları mümkün mertebe bir müddet ertelenmelidir. Yüce Rabbimizden bir kez daha bu bayramı ümmetin birlik ve beraberliğine vesile kılmasını diler, kıymetli hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek bayramlarını tebrik ederiz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler