HÜDA PAR, Kızıltepe esnafını ziyaret etti

HÜDA PAR, Kızıltepe esnafını ziyaret etti

​HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanı Abdullah Kavan, ilçe esnafına yaptığı ziyarete ilişkin sadece seçim döneminde değil, sürekli halkın arasında ve yanlarında olacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanlığından bir heyet,  ilçe esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Artuklu İlçe Başkanı İsmail Sezgin ve beraberlerindeki kalabalık bir heyetle, Cuma namazının ardından Kızıltepe esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, esnafın özellikle elektrik, çiftçilerin kullandığı mazot ve her köşe başında açılan AVM’ler konusunda yoğun bir şikâyetin olduğunu ifade etti.

Ziyarette esnafın sıkıntılarını dinleyerek taleplerini yetkililere aktaracaklarını belirten Kavan, HÜDA PAR olarak halkın içinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

"Sadece esnaflar değil, zaman, zaman karşılaştığımız kardeşlerimizin dertlerini dinliyoruz"

HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Teşkilatı olarak, Periyodik bir şekilde özellikle cuma günleri esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını, sorunlarını dinlediklerini, öneri ve isteklerini aldıklarını söyleyen Kavan,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Her camianın, partinin ve her insanın aslında anlam dünyasına yüklediği bir şeyler vardır. Ve bu hayat esaslarına göre, anlam dünyasına yüklediği bazı gereksinimleri hayatın esasına oturtarak insanlara götürüyorlar. Bizler de HÜDA PAR olarak, anlam dünyamıza ilahi davayı yükleyerek halkımızın, esnaflarımızın yanına giderek,  onların sıkıntılarına dertlerine ortak olduğumuzda, kendilerini dinlediğimizde bu sorunlara çözüm üretiyorsak seviniyoruz. Bugün itibariyle de sadece bu anlam dünyamızın küçücük bir parçası olan bu ziyaretlerde esnaflarımızın sıkıntılarını dinledik. Sadece esnaflar değil, zaman zaman karşılaştığımız kardeşlerimizin dertlerini dinliyoruz."

"Devlet çiftçiler için mazotla ilgili bir adım atması gerekiyor"

Yapılan ziyaretlerde karşılaştıkları çiftçilerin, mazot fiyatının çok yüksek olduğunu dile getirdiklerine dikkat çeken Kavan, "Çiftçiler, dolayısıyla ürünlerin kâr bırakmadığını, devletin, hükümetin bu konuda bir adım atması gerektiğini ve HÜDA PAR’ın bu konuda raporlar sunmasını ve kamuoyuyla paylaşması gerektiğini dile getirdiler." dedi.

Dövizlerin yükselmesiyle piyasanın düşük olduğunu ve özellikle gıda satışı yapan küçük esnafların AVM’ler noktasında da şikâyetleri olduğunu anlatan Kavan, "Bu da dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Buna bir prosedürün getirilmesi gerekiyor. Çünkü her köşe başında AVM’lerin açıldı. Bunun da küçük esnafı bitirdiği konusunda ciddi şikâyetler vardı. Aslında bu konuda belirli bir limit getirilmesi gerektiği ve belirli bir alan içerisinde bu AVM’lerin açılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Çünkü küçük esnafımızın ayakta kalması için özellikle bu AVM sayısının azalması gerekir. Yoksa küçük esnafımızın yok olacağı konusunda haklı endişeler ve şikayetler aldık." diye belirtti.

"10 haneden 7 kişiye elektrik cezası kesildiği bir tabloyla karşı karşıyayız"

Her zaman olduğu gibi esnaf ve vatandaşların elektrik kesintileri ve haksız yere verilen elektrik cezaları konusunda şikâyetlerini dile getirdiklerini belirten Kavan, "Daha öncede bir çok defa bu sorunu dile getirmiştik. Kış aylarının başlanmasıyla sadece çiftçiler değil, şehir merkezlerinde keyfi uygulamalarla elektrik cezalarının kesildiği ve vatandaşları mağdur ettiği, Kızıltepe gibi bir yerde 10 haneden 7 kişiye elektrik cezası kesildiği bir tabloyla karşı karşıyayız." dedi.

Kavan, sadece seçim döneminde değil, sürekli halkın arasında ve yanlarında olacaklarını söyledi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.