HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı Ali Küçük Hoca'yı kabri başında andı

HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı Ali Küçük Hoca'yı kabri başında andı

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, vefatının yıldönümünde Ali Küçük Hoca'yı kabri başında andı.

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, beraberindeki heyetle, 2017'de vefat eden Ali Küçük Hoca'nın Üçler Mezarlığından kabrini ziyaret etti.

Ali Küçük Hoca'nın kabir başında bir müddet Dua ve Kur'an-ı Kerim okuyan Tan ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldı.

Merhum Ali Küçük Hoca'nın, ömrünü İslam'a adamış bir şahsiyet olduğuna dikkat çeken Tan, günümüzde de onun gibi alimlere büyük ihtiyacın olduğunu ifade etti.

Tan, vefatın yıldönümünde tekrar Ali Küçük Hoca'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Ali Küçük kimdir?

Konya Çumra'nın Apa köyünde doğdu. İlk tahsilini köyde tamamladıktan sonra, Konya İmam-Hatip okuluna kaydoldu. 1972 yılında İmam-Hatip okulundan mezun oldu. Üç yıl Çumra Merkez Kur'an Kursu'nda Kur'an Kursu öğreticiliği yaptı. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 6 yıl kadar Avrupa'da Din görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Konya'da pek çok vakıf, dernek ve sosyal gönüllü kuruluşlar bünyesinde çalışmalarına devam etti. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlandı. İyi derecede Almanca, Fransızca, Arapça bilen Ali Küçük hoca evli ve 6 çocuk babasıdır.

Sürekli Kur'an ve Hazreti Muhammed'in sünnetini insanlara ulaştırma çabası içinde olmuştur. İnsanlığın kurtuluşunun vahiyde olduğuna kesin inancı, Konya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde yaptığı dersler neticesinde toplumun vahiyden çok uzak olduğunu görmesi, kendilerine vahiy ulaştırdığı insanlardan aldığı, "Kur'an'ı ve Kur'an üzerine yazılmış eserleri anlayamıyoruz" şeklindeki ifadeleri, Ali Küçük Hoca’yı Kur'an tefsiri yazmaya sevk etmiştir. Herkesin anlayabileceği Besairu'l Kur'an tefsirini yazmıştır

Ali Küçük Hoca, 2017 şubat ayında kanser sebebiyle tedavi görmeye başlamış ve 6 Kasım 2017'de Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler