HÜDA PAR: Kör şiddetin hak arayışlarıyla ilgisini reddediyoruz

HÜDA PAR: Kör şiddetin hak arayışlarıyla ilgisini reddediyoruz

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK tarafından yapılan katliama ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, kör şiddetin Kürt halkının maslahatlarıyla asla bağdaşmayan, tamamen farklı ajandalara hizmet eden bir vahşet olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Genel Merkezi, PKK tarafından düzenlenen ve 7 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Odun toplamaya giden köylülerin katledildiği saldırının sert ifadelerle kınandığı değerlendirmede, şiddet dalgasının Kürt halkının derdine deva olmadığına vurgu yapıldı.

"Katliamların hak arayışlarıyla bir ilgisi yoktur"

Yaşanan katliamların hak arayışlarıyla ilgisinin olmadığı ifade edilen değerlendirmede, "35 yıldır bölgemizde yaşanan çatışmalarda, bugüne kadar çatışmaların doğrudan veya dolaylı tarafı olmamasına rağmen on binlerce masum sivil katledilmiştir. Hak arayışı adına kör şiddete başvurulması ve şiddet dalgasının bir çıkış yolu olarak görülmesi ne yazık ki bazı kesimlerce mazur görülmeye devam ediyor.

Aslında gelinen noktada yapılan katliamların iddia olunan hak arayışlarıyla hiçbir ilgisi olamayacağı, kör şiddetin Kürt halkının maslahatlarıyla asla bağdaşmayan, tamamen farklı ajandalara hizmet eden bir vahşet olduğu herkesçe bilinmektedir." denildi.

"Kürt halkının çözüm bekleyen bir takım sorunları mevcuttur"

Şiddet dalgasının çözüm bekleyen sorunların konuşulmasının önünde bir engel oluşturduğuna dikkat çekilen değerlendirmede, "Kürt halkının çözüm bekleyen bir takım sorunları mevcuttur. Ancak uzun süreden beridir 'Hak talebi' adına yürütülen silahlı çatışma yöntemi, soruna çözüm bulmak şöyle dursun, çözüm bekleyen sorunları makul bir zeminde aklıselim ile konuşmanın önünde aşılması güç bir engele dönüşmüştür. Şiddet dalgası Kürt halkının derdine deva değildir, sadece kirli çatışma ortamından beslenen savaş ağalarının işine gelmektedir." ifadelerine yer verildi.

"Devlet çatışma sürecinin önünü alacak çözüm odaklı yeni tedbirler geliştirmeli"

Devletin çözüm merkezli yeni tedbirler alması gerektiğine değinilen iç gündem değerlendirmesinde şu görüşlere yer verildi:

"Çok uzak bir ihtimal de olsa, silahlı örgüt gerçekten de iddia ettiği gibi Kürt halkının maslahatını düşünüyorsa, en çok Kürt halkına zarar veren silah yöntemini seçenekleri arasından artık çıkarmalıdır.

Devlet yetkilileri de Türküyle Kürdüyle herkese zarar veren bu çatışma sürecinin önünü alacak çözüm odaklı yeni tedbirler geliştirmeli, meşru ve makul hak taleplerini istismar edilen alanlar olmaktan çıkarmaya odaklanmalıdır."

Gündem değerlendirmesinde son olarak, "Bu vesile ile Kulp ilçemizde yaşanan menfur katliamın faillerini lanetlerken, bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelerine başsağlığı diliyoruz." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler