HÜDA PAR: Kur'an-ı Kerim'e saldırılara karşılık tüm siyasi imkanlar kullanılmalı

HÜDA PAR: Kur'an-ı Kerim'e saldırılara karşılık tüm siyasi imkanlar kullanılmalı

HÜDA PAR Genel Merkezi, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara ilişkin "Başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası da İsveç’teki bu akıl tutulmasına sessiz kalmamalı ve eldeki bütün siyasi imkanlar kullanılarak hadsizlere hak ettikleri cevap verilmeli

HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde bir İslam düşmanının yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma isteğine izin verildiği hatırlatıldı.

İsveç makamlarının bu tavrının, İslam’a düşmanlıkta geldikleri noktayı göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, özgürlük adı altında kin ve nefret kusmaktan geri durmayan zalimlerin, Müslümanların mukaddesatına bu denli pervasızca saldırılarının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Müslümanların canları ve mallarıyla korumaktan geri durmadıkları hayat rehberleri Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıların karşılıksız kalmaması gerektiği belirtilen açıklamada, "Hangi dinden ve inançtan olursa olsun aklı başında her ilkeli fert ve oluşumun, bu provokatif girişim karşısında inisiyatif alması ve insanlığın huzurunu kaçırtacak bu ve benzeri densizliklerin son bulması adına harekete geçmesi gerekmektedir." denildi.

"İsveç’in NATO’ya üyeliği veto edilmeli"

Açıklamanın devamında, "Bu alçakça eylemin huzura ve barışa yönelik büyük bir suikast olduğu bilinmelidir. İslam dünyasının tepkisini toplayacak her girişimden mutlaka uzak durulmalıdır. Başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası da İsveç’teki bu akıl tutulmasına sessiz kalmamalı ve eldeki bütün siyasi imkanlar kullanılarak hadsizlere hak ettikleri cevap verilmelidir. İsveç’in NATO’ya üyeliğinin veto edilmesi de dahil İslam’a ve Müslümanlara bu denli düşmanlık yapan bir yönetime her açıdan haddi bildirilmelidir." ifadelerine yer verildi.

Kalbinde iman olan hiçbir Mümin'in bu hakarete sessiz kalmasının düşünülemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, mukaddesata yönelik bu provokatif saldırılara karşı dünyanın dört bir yanında ortaya konan tepkilere destek verilmesi istendi.

Açıklamanın sonunda, Kur’an Nesli Platformu’nun 22 Ocak'ta Batman’da organize edeceği ‘Tel’in Mitingi’ ile İstanbul’da gerçekleştireceği kitlesel basın açıklaması başta olmak üzere ortaya konacak tüm protesto eylemlerine HÜDA PAR olarak destek verileceği kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler