HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından "Dünya Kudüs Haftası" açıklaması

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı İlker Dönmezer, Kudüs'ün özgürlüğü için yapılan her çalışmayı, aynı zamanda ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Bu yıl ilk defa 8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenmeye başlanan "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığında İl yönetimi ve ilçe başkanlarının katılıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı İlker Dönmezer, zaferi getirecek gücün, ihtilafların bir kenara bırakılıp Kudüs hedefinde birleşmekle ancak mümkün olabileceğini kaydetti.

Dönmezer, "İslam'ın emanına girdiği günden beri Kudüs; Müslümanlarla birlikte Musevilerin ve Hristiyanların da ibadet hürriyetini sağlamış, insanlar yüzyıllar boyu huzur ve güven içerisinde inandıkları gibi ibadetlerinin gereğini yerine getirme konusunda bir sorun yaşamamışlardır." dedi.

"Zaferi getirecek güç ihtilafları bir kenara bırakıp Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur"

Ümmetin gaflete düştüğü için işgal edilen Kudüs'ün 88 yıllık esaretine son verip hürriyetine kavuşturmanın ve ümmeti gaflet uykusundan uyandırmanın Selahaddin-i Eyyübi'ye nasip olduğunu anımsatan Dönmezer, "Bu fetihte en büyük etken, ümmetin Kudüs'ün kurtuluşu hedefinde birleşmeleri oldu. Bugün de zaferi getirecek güç, ihtilafları bir kenara bırakıp Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur." diye belirtti.

"Üzerinden binlerce yıl geçse de Müslümanlar Mescid-i Aksa sevdasından vazgeçmeyecektir"

Bugün 2 milyara yakın Müslümanın, kardeşlik hukukunu bırakıp ihtilafa düştüğü için siyonistlerin mübarek beldeleri postalları ile kirlettiklerine dikkat çeken Dönmezer, "Kudüs, çevresi ile birlikte mübarek kılınmıştır. Üzerinden binlerce yıl geçse de Müslümanlar Mescid-i Aksa sevdasından vazgeçmeyecektir. Mescid-i Aksa'nın işgal altında olduğunu unutturmamak ve gelecek nesillere bu uğurda verilen mücadeleyi miras bırakmak en önemli görevlerimizden biridir." dedi.

"Kudüs'ün özgürlüğü için yapılan her çalışma ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış bir adımdır"

Dönmezer, "Bu yıldan itibaren Miraç gecesinin bulunduğu Receb ayının son haftası İslam âleminde 'Dünya Kudüs Haftası' olarak anılacaktır. Beyt-ül Makdis'in işgal altında olduğunu unutturmamak ve onun özgürlüğü için verilen mücadeleyi diri tutmak adına önümüzdeki yıllarda da 'Dünya Kudüs Haftası'nı inşallah kutlamaya devam edeceğiz. Kudüs'ün özgürlüğü için yapılan her çalışmayı, aynı zamanda ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış bir adım olarak görüyoruz." İfadelerini kullandı. 


HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.