HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik’ten 3 dilde Kurban Bayramı kutlaması

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik’ten 3 dilde Kurban Bayramı kutlaması

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, İslam âleminde yarın idrak edilecek Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve temennilerini Türkçe, Kürtçe ve Arapça dile getirdi.

Bayramların İslam’ın şiarlarından olduğunu ifade eden Çevik, toplumda ülfet ve kardeşliğin tesis edilmesi adına bayramların vesile olması temennisinde bulundu.

Çevik, “Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemi ve insanlığın sağlığına, sıhhatine, huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramlar birlik ve beraberliğin nişanesidir. Özellikle Kurban Bayramı, İslam’ın önemli şiarlarından bir tanesidir. Milletleri bir araya getiren, birlik ve beraberlik, kardeşlik, sevgi ve muhabbetin pekiştirilmesi için bu gibi olguların ön plana çıkarılması lazım. Kardeşliğin tesis edilmesi lazımdır. Henüz salgın son bulmamış, tehlike devam etmektedir. Bu nedenle bayramlaşmalarımızı, mümkün derece sosyal mesafe kurallarına uyarak eda edelim. Dünyayı kasıp kavuran bu salgının son bulması için de dua edelim. Daha güzel bayramlarda buluşmak ümidi ile tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.