HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Altunkaynak'tan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Altunkaynak'tan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Coronavirus tehlikesine dikkat çekerek mesafeli bayramlaşmanın sağlık açısından önemine vurgu yaptı.

Altunkaynak mesajında, "İslam ümmeti olarak bir Kurban Bayramı'na daha vasıl olmanın sürurunu yaşıyoruz. İslam ülkelerinde yaşanan acılara, katliamlara, açlıklara, milyonların yerlerinden, yurtlarından uzaklarda mülteci durumuna düşmesine ve yaşadığımız acı firaklara rağmen Allah'ın ikram ve ihsanlarından olan bayramların verdiği sosyal, içtimai ve manevi hazzı iliklerimize kadar hissediyoruz. Bu vesile ile bütün İslam Ümmeti'nin mübarek bayramını tebrik ediyor, bayram vesilesi ile hissedilen sevinç ve mutluluğun daimî olmasını Kerim olan Rabbimizden diliyoruz." diye belirtti.

"Bu bayramı, sevdiklerimizi korumak için mesafeli yaşayalım"

Coronavirus tehlikesi uyarısında bulunan Altunkaynak, "Ziyaretlerimizi sınırlı tutalım. Uzaktan ve mümkünse telefonla, görüntülü olarak görüşerek bayramlaşalım. Yakın temastan kaçınalım. Bir bayram daha birbirimize hasret ama sağlıklı olalım. Bu bayram birbirimize olan sevgimizi, saygımızı ve güçlü aile bağlarımızı, sevdiklerimize mesafemizi koruyarak gösterelim. Bayramda kalabalıkla teması önlersek, bulaşmayı ve Coronavirus'ü de önleriz inşallah." dedi.

"Bayramlar Müslümanlar arasındaki dayanışmayı harekete geçirir"

Bayramların sosyal dayanışmaya vesile olduğunu ifade eden Altunkaynak, "Kurban Bayramı, kesilen kurbanlar boyutu ile en değerlilerimiz olan İsmaillerimizi Allah'a adamanın provasını gerçekleştirmek, fakir ve muhtaçların yokluklarını bir günlük de olsa hissetmek ve sevinmelerine vesile olmak yönüyle bütün Müslümanları eş zamanlı olarak harekete geçiren bir dayanışma hareketidir. Bu konjonktürde ümmetsel bütünlüğün fiili bir provası olan Kurban Bayramı'nı idrak ediyor olmamız çok anlamlıdır. Bu vesile ile idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramı'nın Afganistan'dan Keşmir'e, Suriye'den Arakan'a, Yemen'den Libya'ya, Filistin'den Sudan'a kadar İslam düşmanlarının dayattığı savaş ve kaos nedeniyle acıyı iliklerine kadar hisseden İslam Ümmeti'nin kurtuluşuna, birlikteliğe, kardeşliğe vesile olmasını Kadir olan Rabbimizden temenni ediyoruz." diye belirtti.

İLKHA


HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Altunkaynak'tan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Altunkaynak'tan Kurban Bayramı mesajı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.