HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı esnafı ziyaret etti

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı esnafı ziyaret etti

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı ve beraberindeki heyet, Midyat ilçe esnafını ziyaret ederek sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ve beraberindeki heyet, Midyat ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi, taleplerini not aldı.

Esnaf, piyasada yaşanan gizli krizden dolayı sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını, işlerce ciddi bir durgunluğun yaşandığını belirterek, hükümetten destek talebinde bulundu.

Özellikle küçük esnafın bitme noktasına geldiğini belirten esnaf,  ilçede birbirine yakın mesafede 30’a yakın büyük AVM’nin açılmasının ise küçük esnafı işsizliğe mahkûm ettiğini belirterek sitem etti.

Büyük alışveriş merkezilerinin istihdam konusunda ilçeye bir faydasının olmadığını savunan esnaf, ilçe dışından getirilen toplu gıda malzemelerinin de ilçe toptancı esnafını mağdur ettiğini söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden esnaf, ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyareti takip eden basın mensuplarına açıklamada bulunan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, 50-60 civarında esnafı ziyaret ettiklerini belirterek, "Edindiğimiz intiba esnafımızın ekonomik sıkıntılar içinde olduğudur." ifadelerini kullandı.

Altunkaynak, "Özellikle büyük alışveriş merkezlerinin çok sayıda açılması esnafımızı ciddi anlamda mağdur ediyor. Belediyeden, bu konuda daha duyarlı olmalarını ve küçük esnafı korumaya yönelik çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Her köşe başında ve aralarında mesafe dahi olmadan açılan AVM’ler küçük esnafımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir. Bunun önüne geçilmesi gerekir.” dedi.

İLKHA



































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.