HÜDA PAR Milletvekili Dinç, elektriği kesilen mahallelinin sorunlarını dinledi

Çınar ilçemize bağlı Düzova (Qerhéta) Mahallesinde bir haftadan fazladır elektrikleri kesilen mahallelinin sıkıntılarını dinleyen Dinç, birkaç kişinin borcu yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılmasının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Çınar ilçemize bağlı Düzova (Qerhéta) Mahalle sakinlerinin bir haftadan fazladır elektrikleri kesik olduğundan mağduriyetleri sürüyor.

Bazı mahalle sakinlerinin kaçak elektrik kullanımı ve bazılarının ise biriken borçlarından dolayı Dicle Elektrik Enerji Şirketi tarafından 140 hanelik tüm mahalleli elektriksiz bırakıldı.

Hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret edip sorunlarını dinlemediklerinden yakınan mahalle sakinlerini HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ayrıca HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı da olan Dinç ile birlikte HÜDA PAR İl Başkanı Vedat Turgut ve partililer, mağdur duruma düşen mahallelinin sıkıntılarını yerinde dinledi.

Mahalle sakinleri elektrikleri kesik olduğundan dolayı buzdolabı başta olmak üzere elektronik cihazları çalıştıramadıklarını, kuyulardan su tedarik edemediklerini, bu yüzden hem susuz hem elektriksiz kaldıklarını, ayrıca hayvanlarının susuzluktan telef olacağını, ekinlerinin tarlada ziyan olmaya başladığını söyledi.

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Dinç, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mağdur durumda kim olursa olsun mağduriyetlerinin giderilmesi için HÜDA PAR olarak sahada olduklarını anımsatan Dinç, “ Şu an Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Düzova köyündeyiz. Diyarbakır İl Başkanımız Sayın Vedat Turgut, Bismil İlçe Başkanımız Sayın Ali Bilmez ve Çınar İlçe Başkanımız Sayın Abdurrahman Tekdal ile birlikte bugün elektrikle ilgili olan bir sıkıntıyla ilgilenmek adına mahalle sakinlerimizle görüşmeye geldik.” ifadelerin kullandı.

Bir haftadan fazladır mahallelinin elektriklerinin kesik olduğunu, bundan dolayı tarladaki mahsullerin ziyan olacağını ve böyle bir durumun kabul edilemeyeceğini belirten Dinç, “8 gündür bu köyün elektriği kesilmiş. Bu kesilme süreci de çok kötü bir zamanlamada olmuş. Bu köyde 5 bin dönüm arazi var. Burada pamuk ve mısır ekiliyor. Özellikle elektriğin bu süreçte kesilmesi, dolayısıyla sulamanın yapılamaması bu ürünlere ciddi bir şekilde zarar veriyor. Bu konuda yetkililerle irtibat halindeyiz. Köyün elektriklerinin kesilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Çünkü bu süreçte elektriğin kesilmesi tabiri caizse hayatın kesilmesidir. Bu hiçbir şekilde insan onuruna yakışmıyor. Bununla ilgili TEDAŞ ile, yetkili TEDAŞ müdürleri ile irtibat halindeyiz.” şeklinde konuştu.

Bunca mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Dinç, birkaç kişinin borcu yüzünden tüm mahallelinin elektriksiz bırakılmasının kabul edilebilir bir yönünün olmadığını ve işin takipçisi olacaklarını belirterek şunları kaydetti:

“Yaşanan bu sorun ve sıkıntının bir an önce bitmesi gerekiyor. Sonuçta su hayattır. Vatandaş su içemiyor. Hayvanlarla ilgili sıkıntılar var. Yani bu sıcak zamanda ve özellikle hasat döneminde ürünlerin en çok suya ihtiyaç duyduğu bu süreçte elektriğin kesilmesi kabul edilemez ve bu sürecin takipçisi olacağız. İnşallah köylüler daha da fazla mağdur edilmeden bu süreç çözüme kavuşturulur. Bu köy 140 hanedir. Bu 140 haneden sadece 20 hanenin belki sondajla ilgili, elektrikle ilgili kullanılan ya da kullanılmama dışında bir sıkıntı var. Bu 20 kişinin sıkıntısı tamamen 140 haneye mal edilmesi kabul edilemez. Sonuçta hukukta suçun şahsiliği vardır. Kim suçluysa ona ceza kesilmesi bir bütün olarak bu köyün cezalandırmasına kabul edilemez. İnşallah umarız ki bu sorun bir an önce çözüme kavuşturulur.”

img-20230818-wa0007.jpg

img-20230818-wa0005.jpg

img-20230818-wa0006.jpg

img-20230818-wa0004.jpg

img-20230818-wa0003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.