HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze Kerbela'yı yaşıyor

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Gazze'de yaşanan katliamlara dikkat çekerek, "HÜDA PAR iktidarda olsaydı sözde israil cumhurbaşkanı muhatap alınmazdı" dedi.

HÜDA PAR Ağrı 4. Olağan İl Kongresi Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kongre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Teşkilatının çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği kongrede bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistin halkının meselesi olmadığını, ümmetin meselesi olduğunu ve Filistin halkının ümmetin namusu için mücadele ettiğini belirtti.

1.png
"Daha ne yapsınlar, daha hangi suçu işlesinler de bizi harekete geçirsinler"

"Siyonist terör şebekesi israili, parti olarak şöyle tanımlıyoruz: Onlar devlet değil onlar işgalci, onlar gidip Filistin halkının topraklarını işgal edenlerdir." diyen Dinç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim Gazze Kerbala'yı yaşıyor. Biz hep Kerbela için derdik ya 'Nasıl insanlar o Peygamber torununa yardım etmediler! Nasıl o çocuklar katledilirken herkes sessiz kalıyordu! Tarih tekerrür etmiyor mu? Daha ne yapsınlar, daha hangi suçu işlesinler de bizi harekete geçirsinler. Peki, bizim ne yapmamız gerekir? Hiçbir şekilde Kudüs davasını gündemimizden düşürmeyeceğiz. Çocuklarımıza Kudüs davasını anlatacağız. Okuyan genç kardeşlerimiz keskin kalemleri ile Kudüs'ü yazacak. Şair olan, şiir yazanlar kalplere Kudüs'ü nakşedecek. Annelerimiz, bacılarımız her yerde Kudüs'ü konuşacak. Ve acil yapılması gereken uluslararası denizde, Akdeniz'de bir insani yardım filosunu çıkarmaktır. Bu filo çıkarılırken başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri onları korumalı, acil bir şekilde Gazze'ye yardım ulaştırılmalıdır."

"HÜDA PAR iktidarda olsaydı ilk yapacağı iş, israil terör şebekesi ile mücadele başlatacaktı"

Filistin meselesinin Müslümanlar için akidevi bir mesele, bölge ülkeleri için güvenlik meselesi, dünya içinse bir insanlık meselesi olduğunun altını çizen Faruk Dinç, "İslam ülkelerinin halkları net bir şekilde şunu söylüyorlar, 'Biz Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız' diyorlar. Hatta Müslüman olmayan ülkeler de bunu söylüyor. Emin olabilirsiniz ki bugün HÜDA PAR iktidarda olsaydı ilk yapacağı iş terörle mücadelede ne gerekiyorsa israil terör şebekesi ile aynı şekilde bir mücadele başlatacaktık. Ve bugün HÜDA PAR iktidarda olsaydı sözde israil cumhurbaşkanı muhatap alınmazdı. Bugün HÜDA PAR iktidarda olsaydı onların elçisi de terörün bir parçası, onların konsoloslukları bir terörün yuvası gibi değerlendirilip onları sınır dışı edecekti. Ve bugün eğer HÜDA PAR iktidarda olsaydı biz de Filistin mücadelesinin yanında yer alacaktık." ifadelerini kullandı.

Kongrede kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Şaban Gökhan ise, "Siyonist çete israilin Filistin'de, Gazze'de, Aksa'da, Kudüs'teki Müslüman kardeşlerimize yönelik yapmış oldukları bir soykırım var. Buradan ilan ediyoruz ki, bizler camia olarak malımızla, canımızla, tüm benliğimizle, çoluk çocuğumuz ile 'Aksa Tufanı'nı selamlıyoruz. Selam olsun Aksa'ya, selam olsun Kudüs'e, selam olsun Selahaddin-i Eyyubilerin torunlarına." dedi.

Kentte yürüttükleri çalışmaları anlatan Gökhan, "Tüm birimlerimiz, il teşkilatımızla, kadın kollarımız ile gençlik kollarımız ile Allah'ın inayeti ile alanlardaydık, sahalardaydık, caddelerdeydik, sokaklardaydık, mahallelerdeydik, köylerdeydik. Memleketimizin sorun ve sıkıntılarını çözme noktasında komisyonlar oluşturarak memleketin sorunları nelerdir? Bunları tespit ettik, birebir ilgilendik, ilgili makamlara, yetkili mercilere giderek bu sorunları dile getirdik. Kısmi olarak bazı sorunlar çözüldü ama maalesef hala birçok sorun çözüm bekliyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından il teşkilatı faaliyet ve mali raporları okundu.

Daha sonra oylamaya geçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde tüm delegelerin oyunu alan Şaban Gökhan yeniden il başkanı oldu.

İl Kongresine vatandaşların yanı sıra HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Ferhat Aköz, HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, çok sayıda STK temsilcisi, siyasi parti temsilcileri katıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.