HÜDA PAR mitingine binlerce Bitlisli katıldı

HÜDA PAR Bitlis başkan adayı Cengiz Karakaya, belediyenin imkanlarının birileri tarafından hortumlandığını belirterek seçimi kazandıkları taktirde tüm hortumları keserek havuzda birikecek gelirlerin halkın hizmetinde kullanılacağını söyledi.

Ulu Camii Meydanı'nda düzenlenen mitinge yoğun katılım sağlandı. Mitingin selamla konuşmasını yapan Bitlis İl Başkan Vekili Hüsnü Eribol, yoğun katılımdan dolayı halka teşekkür etti. Yoğun bir seçim çalışmasının ardından yarın sandık başına gidileceğini belirten Eribol, seçimlerin huzur ve baerış içinde geçmesini temenni etti.


Daha sonra toplanan binlerce Bitlisliye seslenen HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan adayı Cengiz Karakaya, Bitlis'e dair projelerini anlattı.

Belediyenin imkanlarının çok olduğunu belirten Karakaya, bu kaynakların yerli yerinde kullanılması gerektiğini söyledi.

Mevcut yönetimin yanlışlarına değinen Karakaya, "Belediyenin imkanları çoktur. Yeter ki etraftaki birkaç kişiye gitmesin, ceplerine gitmesin. Belediyenin imkanları çoktur. Yeter ki havuzun dibi delik olmasın. Belediyenin imkanları çoktur. Yeter ki havuza hortumlar bağlanmasın. İşte biz geldiğimizde o hortumlar hepsi kesilecek Allah'ın izniyle. Bir tane hortum bırakmayacağız. Ve o havuz dolacak, o havuzda biriken ne varsa, Bitlis halkına hizmet olarak geri dönecek Allah'ın izniyle." dedi.

20 yıldır Bitlis'i hükümetin yönettiğini hatırlatan Karakaya, bugüne kadar hizmet yapılmadıysa bunun hükümetin ayıbı olduğunun altını çizdi.

Kimlik üzerinde siyaset yapılmasının doğru olmadığına değinen Karakaya, Kürdleri imha eden CHP'ye destek vermenin Kürdlere zarar verdiğini ifade etti.

Karakaya, "Bakın bir siyasetçi de geçen gün şöyle dedi, 'AK Parti ve MHP birleşmişler bir koalisyon kurmuşlar, Kürtleri öldürecekler, Kürtlere karşı bir soykırım oluşturacaklar. Aman Kürtleri böyle ettiler.' Yani kimlik üzerinden bir siyaset yaptı. 'Yani bu koalisyon Şeyh Said'e terörist diyor' dedi. Diyor mu? Diyor. Şeyh Said iftiharımızdır. Şeyh Said, Şeyh-i Meye. O bizim şeyhimizdir, o bizim değerimizdir. Ve ne dedi? Dedi ki bunlar 'Şeyh Şahabeddin'i de idam ettiler. Molla Selimi de idam ettiler. Seyyid Ali'yi de idam ettiler.' Kim idam etti? Bunlar idam etti. Ben de bu soruyu onlara soruyorum. Kaçak dövüşüyorlar, kaçak. Gizliyorlar, ortaklıklarını gizliyorlar. Yaptıkları çirkin ittifakları gizliyorlar. Bu halkı aldatıyorlar. Şeyh Said'i idam eden CHP değil miydi? Molla Selim'i, Şeyh Şahbeddin'i, Seyit Ali'yi mahalle başında idam eden zihniyet, CHP değil miydi? Zilan Deresi'nde 15 bin Kürdü katleden CHP değil miydi? Ağrı'da Kürd kardeşlerimizi katleden CHP zihniyeti değil miydi? Dersim'de Alevi vatandaşlarımızı kimyasallarla katleden CHP zihniyeti değil mi? Soruyorum, siz CHP ile ortak değil misiniz? İstanbul'u, Mersin'i, Adana'yı, Antalya'yı CHP'ye kazandıran siz değil misiniz? Hani siz Kürdlere düşmanlık yapanlara düşmanlık yapıyordunuz? Hayır, bu halkı kandıramazsınız, aldatamazsınız. Sizin yaptığınız iş, mızrak çuvalla sığmıyor artık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.