HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanlığı'ndan Emlak Yönetimi Ofisi'ne ziyaret

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanlığı'ndan Emlak Yönetimi Ofisi'ne ziyaret

Mardin'in Nusaybin ilçesinde TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar tesliminde yaşanan sıkıntılar ile ilgili HÜDA PAR ilçe teşkilatı Emlak Yönetimi Ofisi'ni ziyaret etti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar teslimi ile ilgili vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, HÜDA PAR İlçe Teşkilatı Başkanı Halil Talayhan,  beraberindeki bir heyetle ilçede açılan Emlak Yönetimi Ofisi'ni ziyaret etti.

Nusaybin'de TOKİ tarafında yapımı tamamlanan 4. etap konutlarının çekilen kuraları sonrası anahtar teslimi başladı. Anahtar teslimi başlayan konutların hak sahipleri ile Emlak Yönetimi arasında aidat ve avans konusunda yaşanan anlaşmazlıklar üzerine vatandaşlar, HÜDA PAR İlçe Teşkilatı'na konunun çözümü konusunda başvurdu.

HÜDA PAR İlçe Teşkilatı Başkanı Halil Talayhan, yardımcısı Seyfettin Ağırman beraberindeki heyetle birlikte ilçede açılan Emlak Yönetimi Ofisi'ne bu konuda bir ziyaret gerçekleştirdi. Gelen heyeti, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mesut Ağırakçe, Emlak Yönetimi yetkililerinden Burhan Yıldırım karşıladı. 

Talayhan, halktan gelen şikâyetler üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Anahtar teslimi sonrası daire sahiplerinden alınan, alınacak olan avans ve aylık aidatlar konusunda görüşmek üzere geldiklerini belirten Talayhan, konut sahiplerinden alınacak avans ve aidatlarını makul bir rakamda olmasını beklediklerini ve uzun süredir evlerinden uzak yaşamını sürdüren vatandaşların bu olumsuz durumlarının ortadan kalkması için gereken hassasiyetin gösterilmesini istediklerini ifade etti.

Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürü Mesut Ağırakçe, vatandaşların evlerine yerleşmeleri sürecinde yaşanabilecek olumsuz bir arıza ve eksiklik olmaması için Emlak Bürosu'nun TOKİ tarafından görevlendirildiğini belirtti.

Ağırakçe, bu geçiş sürecinde vatandaşları mağdur edecek bütün olumsuz şartları ortadan kaldırmaya çalışacaklarını ve bu konuda ellerinden gelen hiçbir yardımı esirgemeyeceklerini söyledi.

Şu anda alınan aidatların belirli bir plan ve program dâhilinde olduğunu ifade eden Ağırakçe, önümüzdeki senelerde, yapılan masrafların durumuna göre bu rakamdan düşürülebileceğini, paraların yatırıldığı banka hesaplarının ise Ankara merkezde bulunduğunu dile getirdi. 

Ayrıca hesaplarının şeffaf olduğunu, vatandaşların istediği zaman hesap sorma, kontrol etme yetkisine sahip olduğunu belirtti.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.