HÜDA PAR Palu Teşkilatından saldırılara kınama

HÜDA PAR Palu Teşkilatından saldırılara kınama

Hür Dava Partisi Palu ilçe teşkilatı yaptığı basın açıklamasıyla HÜDA PAR Silopi ilçe binasına ve Cizre`de mütedeyyin ailelere düzenlenen saldırıları sert bir dille kınadı.

ELAZIĞ - Hür Dava Partisi Palu ilçe teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasını İlçe Sekreteri İbrahim Meydanoğlu okudu. PKK'nin paravan gençlik yapılanması olan YDGH'li provokatörlerin Silopi ilçe binalarına düzenlendikleri saldırıyı lanetlemek için toplandıklarını belirten Meydanoğlu, böyle bir saldırıyı ancak korkakların yapacağını söyledi.

 

Hür Dava Partisi'nin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanların, Silopi'de kendilerini tekrar gösterdiğini dile getiren Meydanoğlu, "18 Eylül çarşamba günü Hür Dava Partisi Silopi teşkilat binasına yapılan saldırı, neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümündeki yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf bir girişimidir. Hür dava partisi Palu ilçe teşkilatı olarak Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

 

Benzeri girişimler yakın bir tarihte Cizre'de Silvan'da ve Şırnak'ta da olmuştu. Bu teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen, çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Kürt toplumunu kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir. Bu emellerin sahipleri, tutuşturmak istedikleri bu fitne ile bu toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamaktadırlar yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmek, İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunun başka izahı yoktur. Bu gelişmeleri halkımız iyi okuyabilmelidir. Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden, inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedir. Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam'a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır." dedi.

 

"Bu kirli savaşın içine girmeyeceğiz"
Bu saldırıları yapanların, ısrarla kendilerini kirli bir savaşın içine çekmeye çalıştıklarını ancak HÜDA PAR'ın Müslüman Kürt halkının faydasına olmayacak hiçbir ortam ve zeminde olmayacağının altını çizen, Meydanoğlu, "HÜDA PAR'ı yalan ve iftiralarla kirletmeye ve emellerine alet etmeye çalışanların yalanları deşifre olmuş, kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Bize ve toplumumuza bu saldırıyı yapanlar asla muvaffak olamayacaklardır. Bu yanlış hesap içerisinde olanlar bir an önce kendilerine çeki düzen vermek zorundadır. Kimsenin Kürt toplumuna zarar vermeye, anarşi ortamına sürüklemeye hakkı yoktur. Hiç kimse yalan ve iftiralarla bir yere varmamıştır. Bunun halka zarar vermekten başka bir sonucu olamaz. Bize göre halkımızın geleceği, huzuru, insani ve İslami hakları tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir. Anarşi ve tahammülsüzlüğün halkımıza bir faydası yoktur." diye konuştu.

 

"Birbirimize tahammül etmeliyiz"
Hiçbir oluşumun diğer|erine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı olmadığını vurgulayan Meydanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hür Dava Partisi Palu ilçe teşkilatı olarak diyoruz ki; "Bu memlekette herkes birbirine tahammül etmelidir. Hiçbir oluşumun diğer|erine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı yoktur. Herkes birbiri ile yaşamaya alışmak zorundadır. Hür Dava Partisi, bu toplumun gerçeği, bir parçasıdır. Referansını İslam'dan ve bu toplumun değerlerinden almaktadır. Bu partiyi sizin beklentileriniz oluşturmuştur. Her şeye rağmen bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet edecek, beklentilerinizi yerine getirecektir. Bu menfur saldırı akim kalmaya mahkumdur.

 

"Saldırıyı yapanlar neden yakalanmıyor"
Hür Dava Partisi Palu ilçe teşkilatı olarak yetkililerden biran önce bu saldırıyı düzenleyenlerin bulunması ve yargı önüne çıkarılmasını istiyor ve bu çirkin saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi teşkilatına ve Silopi halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu saldırıların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz." (Ebubekir Alkan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.