HÜDA PAR Samsat'ta depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR Samsat'ta depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç ve beraberindeki heyet, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

Adıyaman'a gelen HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, HÜDA PAR İl Başkanı Ali Çetin ve beraberindeki heyetle birlikte Samsat ilçesine giderek, depremzedeleri ziyaret etti.

Depremin ardından ilçede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kılınç, görüştüğü vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Kılınç, HÜDA PAR'ın, depremzedelerin sorunlarını dinlemek için daha önce de ilçeye bir heyet gönderdiğini söyledi.

Kılınç, "Ben çalışmaları yerinde incelemek ve verilen vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini halkımıza sorarak bir rapor haline getirip devletin, hükümetin ve yetkililerin yüzünü Samsat'a çevirmek için bugün Samsat'tayım. Samsat halkıyla ve esnafıyla birebir görüşmeler yaptık, sorun ve sıkıntılarını dinledik. Samsat'ta ilk etapta edindiğimiz izlenimler şöyledir: Esnaf kan ağlıyor. 400'ün üzerinde aile, gelirsizlik yüzünden göç etmiş durumda. Memurlar Samsat'ta kalmıyor, Adıyaman ve Kahta'da kalıp servislerle işe gelip gidiyorlar. İddialara göre, mülki amirlerin dahi evleri burada değil. Onun için pastaneci tatlı yapmaktan korkuyor, manav sebze-meyve getirmekten korkuyor. Diğer esnaflar da bundan farksız değiller." dedi.

"Defalarca söz verilmesine rağmen hâlâ devletin kazma küreği gelmedi"

Hükümet yetkililerinin defalarca buraya gelip gitmesine rağmen geriye dönüş yapılmadığını dile getiren Kılınç, "Halkın durumu da bundan farksız değildir. Samsat halkına her gelen kâğıtlar getiriyor, imzalar atılıyor ama bir türlü cevap gelmiyor. Yapılan görüşmeler ve izlenimler neticesinde Samsat halkının mağdur olduğu bir gerçektir. Bu mağduriyeti gidermek öncelikle devlet ve hükümete ait olduğuna göre Samsat halkıyla beraber biz de yetkililere şu soruları soruyoruz: Defalarca yetkililer söz vermesine rağmen hâlâ devletin kazma küreği gelmedi. Samsat'ta bugüne kadar herhangi bir tarih verilmedi. Samsat'ın taşınıp taşınmayacağı hâlâ muamma. Evlerimizle ilgili herhangi bir işlem yapılmıyor, mülki amirler ve diğer memurların şehirlerde kalmaları esnafı bitirmiş durumda. Depremin ardından 7 aylık zaman geçmesine rağmen hâlâ tartışmalara konu olacak alınan etüt raporu çıkmamışsa bunun sorgulanması en büyük isteğimizdir. Ayrıca Samsat halkı şu veciz sözleri de söylüyor: Madem biz kardeşiz, kardeşinizin elinden tutmak ve sıkıntılarını gidermek hükümete düşer." ifadelerini kullandı.

Kılınç, incelemelerin ardından sahabi Safvan bin Muattal'in türbesini ziyaret ederek, bölgeden ayrıldı. 

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.