HÜDA PAR Şanlıurfa 3'üncü Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi

HÜDA PAR Şanlıurfa 3'üncü Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi

HÜDA PAR Şanlıurfa 3'üncü Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Emin Özaslan tekrar HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı seçildi.

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla 2012 Aralık ayında, siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR, il kongrelerine devam ediyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa 3'üncü Olağan Kongresi, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle kongre salonuna gelen delegeler ve misafirler, HES kodu sorgulamasının ardından ateşleri ölçülerek içeri alındı. Görevliler tarafından sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına dikkat edilmesi konusunda sık sık uyarılarda bulunuldu.

HÜDA PAR 3'üncü Olağan Kongresine; HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi Lokman Yalçın, yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Sunuculuğunu Faruk Polat'ın yaptığı program, İbrahim Durmaz tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Program, divan heyetinin seçilmesinin ardından sırasıyla, denetim, faaliyet ve mali raporların okunması ve yönetim kurulunun ibrazı ile devam etti.

Tek listeyle girilen seçimde, mevcut Başkan Emin Özaslan, seçime katılan delegelerin tamamının oyunu alarak başkan seçildi.

Kongre'de konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Urfa’nın sahip olduğu imkanlara rağmen iyi yönetilemediğini vurguladı.

"İyi yönetilemiyoruz, verimli halde yönetilemiyoruz"

Özaslan, "Urfa’da iyi imkânlar var fakat bu imkânları verimli şekilde bir araya getirecek etkili, iyi ve verimli yönetebilecek  siyasi erk ya da yerel yöneticiler, maalesef ki bu konuda çok başarılı değiller. Urfa 2 milyon nüfusa sahip bir kent. Nüfusunun yanında Şanlıurfa'yı mecliste temsil eden milletvekili sayısına baktığımızda şu an Türkiye’de ekonomik açıdan çok ilerde olan birçok ilin milletvekili sayısı, Urfa’daki milletvekili sayısından çok daha azdır. Kıyasladığımızda Urfa, meclisteki temsile karşılık yerelde hak ettiği yatırımı maalesef alamıyor. Hak ettiği gelişmişliği kaydedemiyor. Bütün sorun nedir biliyor musunuz?  Bizce sorun şu; Urfa’da iyi bir yönetim maalesef ki sergilenemiyor. Urfa iyi yönetilemiyor. İster yerel yönetimler olsun isterse de mecliste Urfa'yı temsil eden milletvekillerimiz olsun, bizim tek sorunumuz var; iyi yönetilemiyoruz, verimli halde yönetilemiyoruz." şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa'nın yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı var"

Şanlıurfa'nın siyasi olarak yeni bir yönetim felsefesine ihtiyacı olduğunu ifade eden Özaslan, "Biz HÜDA PAR olarak şunu söylüyoruz; Urfa’nın yeni bir yönetim felsefesine ihtiyacı var. Sorgulanabilir, şeffaf, iyi yönetilen, halka açık ve sadece halkı düşünen kendisini düşünmeyen iyi bir yönetime ihtiyacı var. En yakınımızdaki illerle kıyasladığımızda görüyoruz ki Urfa gelişemiyor, geri kalmış. Urfa’nın sahibi yok diyoruz. O zaman biz bütün halk olarak bir araya gelip şunu diyelim; Urfa’nın sahipleri var, biziz, bizleriz, biz halkız. HÜDA PAR olarak diyoruz ki; yeni bir yönetim felsefesini geliştirmeye biz adayız. İnşallah kongre sürecinden sonra çalışmalarımızı takip ederseniz göreceksiniz. Lütfen bir yanlışımız olursa gelin bizi çok rahat eleştirin. Bir eksiğimiz olduğunda bizi uyarın. Biz de Urfa’nın daha iyi bir yere gelebilmesi için var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler